Szabóval és Borgyossal a soraiban továbbra is veretlen a magyar válogatott

Álmosan indult a péntek reggel a női ifjúsági válogatott számára a világbajnokság csoportmérkőzésének 3. fordulójában. A csapat ezúttal a horvátok ellen küzdött a pontokért.

0

                                        hirek_foto-1-1-300x169 Szabóval és Borgyossal a soraiban továbbra is veretlen a magyar válogatottFotó: MKSZ

Magabiztos játékkal rajtolt a női ifi-válogatott kedden a svédek elleni csoportmérkőzésen, a korosztályos világbajnokságon, a magyar csapat öt találattal győzte le skandináv ellenfelét. A csoportkör második fordulójában már könnyebb feladatuk volt a mieinknek, Chile következett, akiket gólzáporos mérkőzésen, hatalmas különbséggel győzött le Bohus Bea együttese.

Pénteken Horvátország ellen lépett pályára a magyar együttes, ám egyáltatlán nem úgy alakultak az első percek, mint amire számítani lehetett. Bohus Beának már a 7. percben időt kellett kérnie, hisz horvát ellenfelünk már négy találattal is vezetett, míg a mieink csupán egyszer voltak eredményesek (1-5). A csendet Schatzl törte meg, majd a gólgyártás is beindult, egymás után négyszer is betalált a horvát kapuba. A mieink fokozatosan zárkóztak fel, az első negyedre már egyenlíteni is tudtunk és Simonnak köszönhetően a vezetést is átvettük. A szünetre viszonylag megnyugtató, négy gólos előnyben mehettünk.

A folytatásban ugyan közelebb zárkóztak déli szomszédjaink, de aggodalomra nem lehetett okunk, a magyar csapat remekül uralta a találkozót. Rendre tartottuk a négy gólos előnyünket, amit a végére növelni is tudtunk, hiszen hat gólos fölénnyel győzte le a magyar válogatott Horvátországot, így továbbra is százszázalékos a magyar csapat. A találkozón Schatzl Natalie hétszer, míg Kuczora Csenge hatszor volt eredményes, a kapuban pedig Herczeg Lili mutatott be parádés védéseket.

Szombaton Egyiptom ellen várhatja a folytatást Bohus Bea együttese.

Női ifjúsági világbajnokság, B-csoport, 3. forduló, Lengyelország:
MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 27-21 (13-9)
Kielce, játékvezetők: Covalciuc, Covalciuc.

MAGYARORSZÁG: Magera, Szabó D., Herczeg (kapusok), Albek, Arany 4, Bánfai, Borgyos, Kellermann, Kuczora 6, Pál 4 (4), Schatzl 7, Simon 1, Szilovics, Tóth 2, Vámos 3, Varga

Edző: Bohus Bea

HORVÁTORSZÁG: Barbir, Barišić 5, Guskić 3 (1), Humel, Ivanda 4, Kaselj 1, Malec 1, Marinović, Miholić 3, Petika 2 (2), Pokopac, Popović 1, Rubić 1, Vidaković, Vojnović, Vučić

Edző: Novak Sandra

Kiállítások: 6, ill. 8

Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3