Szerdán strandröplabdával kezdődik a 23. Eötvös Kupa

Augusztus 21-én kezdődik a hagyományos Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna, ebből az alkalomból sajtótájékoztatót tartottak a Bocskai Strand- és Gyógyfürdőben.

0

08.16-300x225 Szerdán strandröplabdával kezdődik a 23. Eötvös Kupa

Immár huszonharmadik alkalommal rendezik meg a versenyt. Ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót ma (pénteken) délelőtt a Bocskai Strand- és Gyógyfürdőben, közvetlenül a strandröplabda-pályák mellett.

A helyszínválasztás utalt arra, hogy az idén Hajdúböszörmény helyet ad az Eötvös Kupa terem- és strandröplabda válfajának is.

A sajtótájékoztató résztvevői voltak:

  • Hajdúböszörmény képviseletében – Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere és Fórizs László, Hajdúböszörmény alpolgármestere
  • Hajdúnánás képviseletében – Dr. Csiszár Imre, Hajdúnánás alpolgármestere,
  • Debrecen képviseletében – Dr. Varga András, Debrecen önkormányzati képviselője, az oktatási, ifjúsági és sportbizottság alelnöke,
  • Szombathy András, a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség elnöke, az Eötvös Kupa főszervezője,
  • Disha Ghosh, India utánpótlás válogatott strandröplabdázója.

A megjelentek köszöntése és a sajtótájékoztató résztvevőinek bemutatása után Kiss Attila polgármester örömét fejezte ki, hogy Hajdúböszörmény ismét bekapcsolódik a rendezvénybe, immár terem és strandröplabda helyszínként is.

Szombathy András, a torna főszervezője megköszönte a helyszínek biztosítását, majd elmondta, hogy az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornát idén 23. alkalommal rendezi meg az Eötvös DSE. Eddig a torna történetében 51 ország játékosai vettek részt a versenyen, de idén Indiából, Nigériából és Vietnamból is várnak strandröplabdázókat. Szerdán Hajdúnánáson és Hajdúböszörményben kezdődik a strandröplabda verseny, majd pénteken, szombaton és vasárnap a teremröplabda-mérkőzésekre kerül sor.

Dr. Csiszár Imre emlékeztetett, hogy idén már hatodik alkalommal adnak helyet Hajdúnánáson a versenynek. A sportolók szeretik a tornát és a város hangulatát, amelyre bizonyíték, hogy évről-évre sok a visszatérő játékos.

Dr. Varga András, Debrecen önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy a városvezetés számára fontos az Eötvös Kupa és lehetőségeihez mérten anyagilag és erkölcsileg is támogatja a rendezvényt a város. Hangsúlyozta, hogy a két hajdúvárossal példaértékű az összefogás, hiszen Hajdúnánás és Hajdúböszörmény a strandröplabda-találkozóknak ad otthont, míg a teremröplabda versenyek fő helyszíne 23 éve Debrecen.

 A sajtótájékoztató a strandröplabda-pályák előtti közös képpel ért véget, amelyen a sajtótájékoztatót tartókon kívül Disha Ghosh, India utánpótlás válogatott strandröplabdázó és az Eötvös DSE játékosai is láthatók.

 A verseny hivatalos honlapján ( http://eotvoscup.fw.hu ) sok más információ található.

A verseny tervezett programja:

08.21. 08.00: Strandröplabda Eötvös Kupa (Hajdúnánás – női párosok, Hajdúböszörmény – férfi párosok)

08.22. 08.00: Strandröplabda Eötvös Kupa (Hajdúnánás – vegyes párosok)

08.23. 12.00: Technikai értekezlet (Debrecen Süveg u. 3.)

14.00 – 20.00: Mérkőzések (Debrecen, Derecske, Hajdúböszörmény) – A terem Eötvös Kupa lebonyolítása a következő honlapon érhető el: http://eotvoscup.fw.hu

08.24.
 07.00 – 20.00: Mérkőzések (Tóth Árpád Gimnázium) 20.00: A csapatok felvonulása (Ady tér) 22:00 – 24:00: Szakmai fórum, baráti beszélgetés (Kossuth u. 1.)

08.25. 07.00 – 16.00: Mérkőzések (Tóth Árpád Gimnázium) 16.00: Döntő (Tóth Árpád Gimnázium) 17.00: Díjátadás, eredményhirdetés (Tóth Árpád Gimnázium)