Szezonvégi tornák Jászberényben

Az elmúlt hétvégén két korosztályos tornát rendeztek a Jászság fővárosában. Együtteseink éltek a kínálkozó lehetőséggel; április 14-én az U 14 B csapatunk, míg másnap a szuperminik látogattak el a Jászberénybe.

0

defaultnews_u14 Szezonvégi tornák JászberénybenU 14
A szombati tornán 6 csapat mérte össze az erejét, a mieink a DVTK Jegesmedvék és a Győri NEMAK ETO HC együtteseivel meccseltek, a másik csoportban pedig a Celje (SLO), a KASI és a házigazdák kaptak helyet. A találkozók játékideje 2 x 25 perc volt, futóórával mérve.

EREDMÉNYEK

Debreceni HK – Győri NEMAK ETO HC 1-7 (0-4, 1-3)
Gólszerzőnk:
 Bíró-Dobi Benedek

DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK  3-0 (1-0, 2-0)

A csoportmérkőzések után a két harmadik helyezett találkozott egymással, a tét az 5. hely megszerzése volt.

Debreceni HK – Kaposvári SI 3-1 (1-1, 2-0)
Gólszerzőink:
 Rózsa B.(2) és Váraljai B.

Az eredményekkel kapcsolatosan Salánki Attila edző elmondta, hogy az csoportmeccsek során először a bajnoki bronzérmes miskolciakkal kerültünk szembe, akik a mieinknél jóval nagyobb játékerőt képviseltek, hasonlóan második ellenfelünkhöz, a szintén I. értékcsoportba tartozó Győri ETO HC együtteséhez. Kapusaink, Révész Zsuzsa és Végh Dániel teljesítményét különösen a Jegesmedvék ellen vívott találkozón értékelte jónak, de kiemelte Bíró-Dobi Benedeket is, aki a győriekkel szemben a becsületgólunkat szerezte. Megemlítette, hogy csak a helyosztó mérkőzésen kaptunk hozzánk hasonló tudású ellenfelet, ezen az összecsapáson egészen jól is teljesítettünk, így megszereztük a torna 5. helyét.

U 8
A vasárnapi szupermini tornát a mieinken kívül egy jászberényi és két hatvani csapat részvételével rendezték meg. Papíron „0-kilométeres” tornáról volt szó, de csak a debreceni együttes érkezett valóban kezdő játékosokkal. Egyesületünket összesen 12 gyerek képviselte. Köllő István edző a látottakról kijelentette, hogy a srácok ügyesen mozogtak, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy közülük többen is életük első mérkőzéseit játszották. Bízunk abban, hogy ez az élmény meghatározó lesz az apróságok jövőjére nézve!