Szilágyi Réka 60 méter feletti dobással kezdte az évet (videó)

Szombathelyen került megrendezésre február 7-én Magyarország Téli Dobó Bajnoksága.

0

letöltés Szilágyi Réka 60 méter feletti dobással kezdte az évet (videó)Fotó: MASZ

A vasi megyeszékelyen találkoztak a hazai dobóatléták, ahol hat versenyszámban mérték össze erejüket. A női gerelyhajítók mezőnyében megtalálhattuk a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétáját, Szilágyi Rékát is.

A cívisvárosi hölgy már első dobásánál jelezte jó formában van, bár érvénytelen volt a kísérlete, a gerely a 60 méteres vonal mögött ért földet. Ami elsőre nem sikerült, összejött másodjára, Réka 61.29 méterre hajította a szert. Újabb három kísérlete 55 körülire sikeredett, de az utolsó dobása ismét túlszállt a 60 méteres vonalon, sajnos rálépett a vonalra, így az érvénytelen lett. Ezzel az eredménnyel, ami egyben új egyéni csúcs, megnyerte a versenyt, több mint 10 méterrel dobott nagyobbat, mint a második helyen végző vetélytársa.

Pályafutása során Szilágyi Réka másodjára dobta túl a 60 métert, ez legutóbb tavaly Ljubljanában sikerült.

Szilágyi Réka: Az elmúlt egy évben egyre jobban összecsiszolódtunk az edzőmmel, aki tökéletesen kiismert ez alatt az időszak alatt. Változtattunk a téli felkészülésen, személyre szabott munkát végeztem, úgy érzem minden téren sikerült fejlődnöm. Már a felméréseken jól mentek a dobások, így bizakodva vártam a Téli Dobó Bajnokságot. Jó formában utaztam Szombathelyre, tudtam, hogy jó eredményt fogok elérni. Azért volt bennem egy kis izgalom, hiszen elég régen versenyeztem utoljára. Érvénytelen kísérlettel kezdtem, pedig 60 fölötti volt a dobásom, de második már érvényes volt, 61.29 méterre hajítottam a gerelyt.Volt még egy 63-as kísérletem, sajnos beléptem, így az is érvénytelen lett. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült az idei első versenyem, bizakodó vagyok a jövőre nézve. Szeretnék stabilan 60 fölött dobni, megvalósítani álmomat, ott lenni Tokióban.  Világranglista pontokkal jó esélyem lehet kijutni az olimpiára, de de nyugodtabb lennék, ha sikerülne megdobnom a 64 méteres szintet. Erre legközelebb két hét múlva, az Európa Kupán lesz lehetőségem.

Szép volt Réka!

Szilágyi Réka 61.29

Szilágyi Réka nagy egyéni csúccsal, 61.29 méterrel nyerte meg a női gerelyt

Közzétette: Magyar Atlétika – Hungarian Athletics – 2020. március 7., szombat

K.Z.T.