Takács Tamás: „csapat szinten látványosan fejlődtünk”

A DLA-DEAC vezetőedzője értékelte a téli felkészülést és a csapat tavaszi szereplését.

0

foto_6-Medium-300x161 Takács Tamás: „csapat szinten látványosan fejlődtünk”

Hibák javítása

Január 7-én kezdtük meg felkészülésünket a tavaszi szezonra. A keretben annyi változás történt, hogy érkeztek új játékosok, akik hamar beilleszkedtek, viszont Nagy Fruzsina térdsérülése miatt nem tudta elkezdeni a munkát, sőt, az egész szezont kénytelen volt kihagyni, jelenleg rehabilitációját végzi, remélhetőleg a következő bajnokságra már a csapat rendelkezésére tud állni. Heti három-négy edzéssel készültünk, nagy hangsúlyt fektettünk az ősz folyamán előforduló hibák kijavítására, a játék tökéletesítésére, a különböző taktikai és technikai feladatok elsajátítására. Edzőmérkőzéseket is beiktattunk, a Nyíregyháza ellen kétszer léptünk pályára, a Balmazújváros U19-es csapatával egy színvonalas mérkőzést játszottunk, valamint a kiemelt bajnokságban szereplő Kelen SC elleni találkozón sem vallottunk szégyent. Mindezek mellett elindultunk az U15 és U17 futsal kupán, utóbbit veretlenül sikerült megnyernünk, a cigándi felkészülési tornán pedig a negyedik helyen végeztünk. Amiket elterveztünk, sikerült megvalósítanunk, a lányok becsületesen dolgoztak, az előírt feladatokat maradéktalanul elvégezték. Elégedett voltam a felkészüléssel, csapat szinten látványosan fejlődtünk, nagyszerű társaság kovácsolódott össze, bizakodva vártuk a tavaszi rajtot.

Utolsó fordulóig harcban a bronzéremért

Az első bajnoki találkozónk előtti napon még a futsal kupa döntőjén léptünk pályára, amit megnyertünk, de utólag azt mondom, a kupagyőzelmet elcseréltem volna a bajnoki bronzra. A Puskás otthonában kezdtük a tavaszi pontvadászatot, sajnos nem az elképzeléseink szerint alakult a mérkőzés, nagyarányú vereséget szenvedtünk. Szerencsére sikerült rendeznünk a sorokat, a Mercedes ellen javítottuk a kezdeti botlást, ez a 7:2-es győzelem ráadásul egy jó sorozat első állomása volt. A Kőbányáért gárdájának 24 gólt rúgtunk, majd egy hosszabb szünet után a DVTK-t is legyőztük 5:1-re. Tudtuk, hogy a következő fordulóban, az ÚFC otthonában nem lesz egyszerű dolgunk, ez be is bizonyosodott, az első negyedórában nagyon megnehezítették a dolgunkat. A lányok viszont nagyszerűen játszottak, kapusunk, Oláh Mónika vezérletével hétgólos győzelemmel tértünk haza. Május 2-án a szezon egyik legfontosabb mérkőzése következett, a Nyíregyháza ellen úgy léptünk pályára, hogy nem lehet más az eredmény, mint a győzelem. Az utolsó pillanatban dőlt el a három pont sorsa, Jónis Mónika átadásából a csereként beálló Balogh Mercédesz talált be a szabolcsi kapuba. Egy káprázatos mérkőzésen tudtunk nyerni, nagyon büszke voltam a lányokra. Harcban voltunk a bronzéremért, a sorsunk a saját kezünkben volt, hogy életben tartsuk a reményt, a Vasas ellen is győznünk kellett. Nem volt egyszerű, hiába vezettünk, a fővárosiak egyenlítettek, idegesen, kapkodva játszottunk, azonban a végére erőben és akaratban felülmúltuk ellenfelünket. A szezon utolsó mérkőzésén nagy volt a tét, három pont kellett ahhoz, hogy dobogón zárjuk a bajnokságot, sajnos nem sikerült nyernünk, így negyedikek lettünk. Mindent megtettünk a jó eredmény eléréséért, ha reális akarok lenni, egy kis szerencsével döntetlenre hozhattuk volna a meccset, de az is kevés lett volna a dobogóhoz. Sokat dolgoztunk a szezonban, egy hatos győzelmi sorozatot produkáltunk, ami önmagában is dicséretes, csak a bajnoktól és a második helyezett csapattól szenvedtünk vereséget tavasszal. Maradéktalanul elégedett vagyok, gratulálok a lányok teljesítményéhez, nagyon büszke vagyok rájuk, mint ahogy arra is, hogy Tóth Zsóka és Helmeczi Petra bekerült az U14-es válogatott keretébe.

Tervekben a kiemelt bajnokság

A következő bajnoki évben már terveim szerint, a kiemelt U16-os bajnokságban indulunk, annak ellenére, hogy több játékos, Oláh Judit, Csordás Eszter, Jónis Mónika és Vámosi Viktória felkerül az U19-es csapatba, ha az érkezőket sikerül beépíteni, az erősebb mezőnyben is helyt fogunk állni. Szeretném megköszönni a lányok egész éves munkáját, ráadásul az edzések, mérkőzések és tanulás mellett örömmel jöttek el az óvodás csapatom edzéseire is. Külön köszönet azon játékosoknak, akik besegítettek az U14 és U19-es csapatnak. Gratulálok Kósa Viktóriának és együttesének a bajnoki bronzhoz, Tóth Zsókának az U14-es bajnokság gólkirálynői címéhez. Edzőként nagyon büszke vagyok a lányaimra, jó pihenést kívánok mindenkinek nyárra.

DSC_1213-300x174 Takács Tamás: „csapat szinten látványosan fejlődtünk”

DLA-DEAC U16 statisztika:

14 mérkőzésen, 8 győzelem, 6 vereség. 40 rúgott és 38 kapott gól

Gólszerzők:

Tóth Zsóka 35 (a góllövő lista 3. helyén végzett), Jónis Mónika 10, Helmeczi Petra 9, Katona Kaludia 8, Mikita Veronika 3, Vámosi Viktória 3, Balla Zsanett 2, Kiss Boróka 2, Zágonyi Hanna 2, Balogh Mercédesz 2, Varga Laura 1

A csapat tagjai:

Oláh Judit (kapus), Kiss Boróka (cs.k.), Papp Boglárka, Varga Laura, Csordás Eszter, Borsa Viktória, Helmeczi Petra, Jónis Mónika, Zágonyi Hanna, Katona Klaudia, Balog Mercédesz, Balla Zsanett, Magyar Diána, Mikita Veronika, Vámosi Viktória, Tóth Zsóka, Nagy Fruzsina (sérült)