Teltházas lesz az idei yoUDay!

Hetven méteres színpad, neves sztárfellépők, háromszáz táncos, tűzijáték és lézershow - gigantikus showműsorral várja az érdeklődőket a Debreceni Egyetem országosan egyedülálló stadionshow-ja szeptember 26-án, szerdán.

0

OTS_20180924_002-300x200 Teltházas lesz az idei yoUDay!

– Ez lesz harmadik yoUDay, 2016-ban rendeztük meg először a tanévnyitó show-t. Úgy éreztük, hogy újítani, frissíteni kell, ezért döntöttünk az új színpadkép mellett, hogy a küzdőtéren is legyenek nézők. A célunk az, hogy a résztvevők érezzék, hogy egy nagy közösség részei, ahol mindenki számíthat a többiekre. A világban nagyon fontosak a közösségek, ezt próbáljuk érzékeltetni a tanévnyitó stadionshow-val – hangsúlyozta Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja a szerdai program beharangozó sajtótájékoztatóján.

OTS_20180924_004-300x200 Teltházas lesz az idei yoUDay!

A szervezők azt kérik, hogy az egyetemi összetartozást szimbolizálva a nézők sárga és zöld színű ruházatban érkezzenek a Nagyerdei Stadionba. Az ülőhelyekre már nem lehet jegyet venni, aki szeretne részt venni a szeptember 26-i monumentális tanévnyitón, már csak a küzdőtérre válthat belépőt.

– Eddig több mint négyezren regisztráltak a küzdőtérre. Sietnie kell annak, aki a színpad és a sztárok közelében szeretne szórakozni, mert a küzdőtér is hamarosan megtelik – emelte ki a Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat elnöke.

OTS_20180924_003-300x200 Teltházas lesz az idei yoUDay!

Az egyedülálló tanévnyitó színpadi show-jában több mint 300 táncos lép fel, emellett a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájának diákjai és a 16 szakosztállyal rendelkező egyetemi sportklub, a DEAC sportolói is aktívan közreműködnek. A táncosok augusztus eleje óta dolgoznak a zenés betétek koreográfiáin, céljuk, hogy a közönséget is megmozgassák.

Olyan zenéket, dalokat válogattunk össze, amit mindenki ismer és szeret. A műsorba a közönséget is bevonjuk. Lesz közös éneklés, könnyítésként a dalok szövegét a kivetítőn láthatják a nézők – mondta Végh Veronika, a színpadi show koordinátora.

OTS_20180924_005-300x200 Teltházas lesz az idei yoUDay!

A szárfellépők – Majka, Horváth Tamás, az Animal Cannibals – a kétórás show alatt többször visszatérnek a színpadra egy-egy dallal, Ákos pedig egy kisebb koncertet ad. Lesz 8 zenei blokk is az Abrakazabra zenekar és vendégeik közreműködésével.

A szervezők azt ajánlják, hogy a nézők tömegközlekedési eszközökkel, időben érkezzenek a rendezvényre. A DKV a rendezvény előtt és után sűrűbben közlekedteti az 1-es villamost, a 22-es és a 24-es autóbuszt. Azt is kérik, hogy a stadionba esernyő helyett esőkabátot és réteges ruházatot vigyenek magukkal a résztvevők. A kapukat 18:15-kor nyitják, a látványos műsor 19 órakor kezdődik a Nagyerdei Stadionban szeptember 26-án, szerdán. A hazai felsőoktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemen tanul a legtöbb külföldi hallgató (5500 fő), akik több mint 100 országból érkeztek. Zászlóikkal fel is vonulnak az ünnepség megnyitóján. Az intézménynek összesen mintegy 30 ezer tanulója és 10 ezer dolgozója van.

“yoUDay – a Debreceni Egyetem egyetem napja, a Te napod!”