Tesztelések után újraindult a munka a DEAC Gladiátoroknál

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának jelentős része koronavírus teszten vett részt, a negatív eredmények következtében a játékosok újra edzésbe állhattak.

0

1-11-300x200 Tesztelések után újraindult a munka a DEAC GladiátoroknálFotó: Derencsényi István/DEAC

Két hosszú hét után újra indulhat a munka a DEAC Gladiatorsnél. A remekül sikerült szegedi scrimmage meccs után egy héttel ugyanis közös döntés alapján le kellett állítani az edzéseket, mivel a cívisvárosiaknál voltak játékosok, akiknél kiderült, hogy megfertőződtek, mások pedig kontaktszemélynek számítottak.

Ennek eredményeként a két fővárosi ellenfél, a Cowbells 2 és a Titans sportszerűségének köszönhetően a gladiátorok elhalasztották két áprilisi bajnokijukat. A keret jelentős része a napokban antigén gyorstesztet csináltatott a DEAC vezetőségének közreműködésével. Ezen csak azok nem vettek részt, akik már be vannak oltva. A teszteredmény minden játékosnál negatív lett. Ennek köszönhetően folytatódhat a munka és készülhetnek a cívisvárosiak a bajnokságra, ám minden bizonnyal egy sűrű májusi program vár majd Gyarmati Ottó együttesére.