Tisza Tibor: „minden pontnak nagyon nagy jelentősége lesz”

Szombaton folytatódik az OTP Bank Liga küzdelemsorozata, a DVSC szombaton az Üllői úton, a Ferencváros otthonában lép pályára. A Loki egykori játékosa, a Tisza Talent Management alapítója szerint megfontoltan kell játszani az éllovas ellen.

0

81165877_2551494465122308_6684649535710429184_o-300x199 Tisza Tibor: „minden pontnak nagyon nagy jelentősége lesz”

Bő két hónap szünet után folytatódik a bajnokság, ismét láthatjuk a pályán kedvenceinket. Utoljára március 14-én rendeztek bajnoki mérkőzést, de a koronavírus-pandémia miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség felfüggesztette a sorozatot. A csapatedzések is szüneteltek, a játékosok otthoni környezetben készültek, de ez hatékonyság terén meg sem közelíti a megszokott tréningeket. A home office edzésekkel szinten tartották ugyan fizikális állapotukat a játékosok, de a taktikai jellegű feladatokat, a különböző játékszituációkat nem tudták gyakorolni. Véleményem szerint, azt, hogy a leállásnak milyen hozadékai vannak, jelenleg még senki nem tudja megítélni. Én azt mondom, hogy a nagyobb csapatoknál jelenthet ez igazán problémát, viszont a kisebb együttesek, egy jó edzésmunkával el tudják tüntetni a különbségeket.

Hétvégén az 1. fordulóból elhalasztott Ferencváros elleni mérkőzését pótolja a csapat, szombat délután a Groupama Arénában lépnek pályára Bódiék. Nincsenek jó emlékeink a zöld-fehérekről, az idei szezonban kétszer találkoztunk velük, sajnos ősszel nagyarányú, 6:1-es vereséget szenvedtünk, februárban pedig 2:0-ra maradtunk alul. Úgy gondolom, ez már nincs a játékosok fejében, mindenki tiszta lappal indul, olyan, mintha egy új bajnokság kezdődne. Nagyon erős a Fradi kerete, úgy gondolom, minden poszton jobb játékosokkal rendelkezik, mint a jelenlegi DVSC, akik már nemzetközi szinten is bizonyítottak. Biztos, hogy nem felejtettek el focizni az elmúlt hónapokban, de a körülmények nem lesznek rájuk jó hatással, melyet ki lehetne használni. Nehéz megítélni, ki milyen formában van, nem tudjuk, mire képes jelenleg a Fradi, de azt sem, hogy mi mire vagyunk képesek, ezért megfontoltan kell játszanunk. Nem szabad nekiugranunk ellenfelünknek, egy korai gól nagyban meghatározhatja a mérkőzés végkimenetelét. Ráadásul egy nagyarányú vereség rányomhatja a bélyegét a következő nyolc fordulóra is. Olyan játékot kell nyújtanunk, melyből építkezni lehet a hátralévő találkozókra. Abban biztosak lehetünk, a Fradi úgy lép pályára, hogy otthon tartja a három pontot, a vereség számukra nem elfogadható eredmény. Bajnokok akarnak lenni, ezért mindent meg is fognak tenni. Hatalmas tétje van számunkra is a mérkőzésnek, nagyon szoros a mezőny az alsó-házban, nem lehet megmondani, a Kaposvár mellett mely csapat lesz a másik kieső. Két pontra vagyunk a veszélyeztetett helytől, a bennmaradás szempontjából minden pontnak nagyon nagy jelentősége lesz. Kilenc forduló vár a Lokira, ezekre a találkozókra kell maximálisan koncentrálni, legalább négy mérkőzést meg kell nyerni, akkor nem lehet probléma. Erre képesnek tartom a csapatot, nem szabad most azzal foglalkozni, hogy ki is eshetünk. A hátralévő mérkőzésekből a lehető legtöbbet kell kihozni, ha belekerülünk egy rossz szériába, nehéz lesz belőle kijönni, nem igen van lehetőség a javításra. Az nem kérdés, hogy a Ferencváros a mérkőzés esélyese, de szervezett, fegyelmezett játékkal, stabil védekezéssel, jó helyzetkihasználással pontot szerezhetünk, még a meglepetés eredményt sem zárnám ki.