Tisza Tibor: „nem verhetetlen a Fradi”

Vasárnap a Ferencvárost fogadja a DVSC labdarúgócsapata az NB-I-es bajnokság 12. fordulójában. A Loki egykori támadója szerint nem szabad nekirontani a Fradinak, de azt sem szabad hagyni, hogy lendületbe jöjjenek.

0

74680782_2504063339865421_5865486237413933056_n-300x200 Tisza Tibor: „nem verhetetlen a Fradi”

Előző héten megérdemelt győzelmet arattunk a Paks ellen, véleményem szerint mindenben jobbak voltunk az atomvárosi csapatnál. Úgy érzetem, annak ellenére, hogy rajtunk is volt győzelmi kényszer, nyugodtabban játszottunk, mint a zöld-fehér alakulat. Azt a következtetést vontam le, mi jobban akartuk a sikert, a szerencsei is mellettünk volt, de ezért tettünk is. Jó volt látni, hogy Szecska (Szécsi Márk – szerk.) vezére volt a csapatnak, hétről-hétre bizonyítja, jó döntés volt visszahozni Debrecenbe. Pályafutása legszebb időszakában van, mondhatni szárnyal a meccseken, szurkolok Márknak, hogy ez a jó forma minél tovább kitartson. A tehetsége meg van ahhoz, hogy vezérré nője ki magát, a kémia működik közte és a csapat közt. Itt inkább az a kérdés, Herczeg András mennyire találja meg elől azt a játékost, aki Szécsi mellett stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt tud nyújtani. Az is örömteli volt, hogy két fiatal játékosunk, Kusnyír és Kundrák is betalált, megszerezték első élvonalbeli góljaikat, ami nagyon pozitív.

A 12. fordulóban egy másik zöld-fehér alakulat látogat Debrecenbe, vasárnap a Ferencvárost fogadjuk a Nagyerdei Stadionban. Ez egy egészen más mérkőzés lesz, mint a Paks elleni, sokkal nehezebb 90 perc vár a Lokira. A Fradi két fronton harcol, a bajnokság mellett az Európa-ligában is pályára lépnek hétről-hétre. Hozzá vannak szokva a nemzetközi tempóhoz, ha ezt átmentik a hétvégére, nem lesz egyszerű dolgunk. Nem mondom, hogy nincs esélyünk ellenük, de a papírforma a fővárosiak mellett szól. Annak ellenére, hogy csütörtökön játszottak a nemzetközi kupában, abban biztos vagyok, ellenünk nem a „B” csapattal fognak kiállni. Nem adták fel a bajnokságot az kupáért és a kupát se a bajnokságért, mindkettőben topon akarnak lenni, ehhez meg is van a keretük, ami még fontos, az edzőjük is. Rebrovot nagyon jó szakembernek tartom, annak ellenére, hogy vannak, akik nem szimpatizálnak vele, azt gondolom, a Fradihoz ilyen edző illik. Természetesen, valamilyen szinten a nemzetközi kupára fókuszálnak inkább, van is esélyük továbbjutni. Szurkolok nekik, mint minden hazai csapatnak drukkolnék, hiszen a magyar futballnak jó, ha sikeresek. A Ferencváros erőssége, hogy csapatszinten védekeznek és támadnak, széleken jól használják a gyors játékosokat, a kontrákat hamar végigviszik. Szinte minden csapatrészre figyelnünk kell, még kapusposzton is el vannak kényeztetve, több olyan játékossal rendelkeznek, akik képesek meccseket eldönteni. Talán a védelem a gyenge pontjuk, ezt ki lehetne használni. Természetesen lehet ellenük keresnivalónk, nem verhetetlen a Fradi, de ehhez mindenkinek 100%-ot kell nyújtania a pályán. Már a középpályán meg kell próbálni labdát szerezni, mert a saját kapunktól nagyon nehéz lesz felépíteni a játékunkat. Nem szabad hagyni, hogy lendületbe jöjjenek, de nem ronthatunk nekik, mert kontráik életveszélyesek. A Mezőkövesd ellen Herczeg András a Trujic-Adeniji kettőssel próbálkozott elől, ez nem volt rossz, de sokkal hatékonyabbnak kell lenniük vasárnap, hogy esélyünk legyen a pontszerzésre. Egy jó mérkőzésre számítok, természetesen DVSC győzelmet várok.