Tisztes helytállás a listavezető ellen

Az Erste Ligából kiemelkedő Csíkszeredát fogadták jégkorongozóink, s nagy csatában kétgólos vereséget szenvedtek a Debreceni Jégcsarnokban.

0

5d6a28fa943ba-300x200 Tisztes helytállás a listavezető ellenFotó: deacjegkorong.hu

Könnyed csütörtök esti hokizás helyett kőkemény csata várt jégkorongozóinkra, akik a listavezető Csíkszeredával csaptak össze hazai jégen. Mindkét csapat magabiztos győzelemmel a háta mögött várhatta a találkozót: a csíkiek 8:1-re, míg a mieink 6:3-ra ütötték ki a Gyergyót a legutóbbi fordulóban.

Ezúttal szokatlanul gyenge iramban kezdtek a csapatok, a kevés látványos megmozdulást hozó első harmadban egyik csapat sem találta a játék ritmusát. A vendégek első lehetőségüket gólra váltva Rokaly Szilárd révén hamar megszerezték a vezetést, majd később Sándor akasztása miatt létszámfölényben is próbálkozhattak, ám Hetényi kapusnak nem kellett nagyobb védést bemutatnia. A DEAC mindössze négyszer találta el a kaput az első harmadban, ami ritka alacsony szám, az ellenfél kapuja előtt ugyanis “dadogott” a korong, pontatlanok voltak az átadások.

A szünet után egy fokozattal feljebb kapcsoltak a felek, az első harmad tizenhat lövéséhez képest ezúttal összesen harmincöt alkalommal próbálkoztak a csapatok. A DEAC a játékrész elején emberfórban jégkorongozhatott, s Izacky, valamint Novotny révén meg is volt a lehetősége az egyenlítésre, a korong azonban rendre elhalt a védők sűrűjében. A védekezésünkben továbbra is akadtak hiányosságok, Fodor például egyetlen átadással három védőnket ültette hintába, szerencsére azonban Rokaly Norbert találatát les miatt érvénytelenítették a játékvezetők. Nem sokkal később Pelley Rodney, majd Gecse Hugó helyzetét is a botossal védte Hetényi, a második harmad hajrájában azonban már ő is tehetetlen volt: Shalla távoli lövését Taratukhin kotorta a debreceni kapuba.

Kétgólos hátrányból futottunk tehát neki a záró periódusnak, amelyben minden kétséget kizáróan a DEAC volt aktívabb: Molnár Dávid és Berta Ákos összjátékából két alkalommal is hajszál híján gól született, míg Izacky elsősorban a kék vonalról próbálta átlőni a szeredai védelmet. Lelkesen támadtak a mieink, ezúttal azonban semmi sem sikerült, ráadásul a hajrában Taratukhin üres kapus góljával a kegyelemdöfést is megadta, eldöntve ezzel minden nyitott kérdést. Az utolsó szó a becsülettel küzdő DEAC-é volt, Molnár Dávid a végén kozmetikázott az eredményen, így végül 3-1-es győzelmet aratott a Csíkszereda a Debreceni Jégcsarnokban.

A vendégsiker megérdemeltnek mondható, azonban jár a dicséret a mieinknek is, akik az utolsó pillanatig hajtottak a listavezető ellen. Vasárnap is szükség lesz a kitartásra, ugyanis a második helyen álló FTC-Telekom látogat majd a cívis városba. Hajrá, DEAC!

DEAC – Csíkszereda (romániai) 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Debreceni Jégcsarnok, 320 néző. Vezette: Halassy, Wolf, Herczeg, Vincze.

P.G.