Torna: Szilágyi Nikolett felállhatott a bajnoki dobogó 3. fokára

A DEAC tornásza talajon bronzéremmel zárta hétvégén a felnőtt országos bajnokságot, de még ennél is örömtelibb hír, hogy szerepel a magyar válogatott vb-re utazó keretében.

0

Szilagyi_Niki_tornaob_talaj_2-300x159 Torna: Szilágyi Nikolett felállhatott a bajnoki dobogó 3. fokáraFotó: deac.hu

Hétvégén Budapesten, a Központi Tornacsarnokban rendezték a tornászok felnőtt országos bajnokságát, amelynek első napján a DEAC versenyzője, Szilágyi Nikolett összetettben az ötödik helyen végzett, emellett minden szeren kiharcolta a részvételt a vasárnapi döntőkre.

A finálékban tömött lelátók előtt mutatták be gyakorlataikat a tornászok, akiknek ez volt az utolsó versenye a szeptember 30. és október 8. között rendezendő antwerpeni olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt. Szilágyi Nikolett talajon érte el a legjobb eredményt, itt ugyanis 12.300-as pontszámmal a harmadik helyen zárt. Gerendán (11.800) és ugráson (12.250) ötödik lett, felemáskorláton (11.000) hatodik.

Az ob után Draskóczy Imre, a női tornászok szövetségi kapitánya kihirdette a vb-re utazó keretet, és ebben szerepel Szilágyi Nikolett is, aki ezzel az idei év egyik legfontosabb célkitűzését már teljesítette. A cívisvárosi tornász az elmúlt hetekben vírusos megbetegedéssel bajlódott, ami legyengítette, ezt figyelembe véve is dicséretes az országos bajnokságon elért eredménye.