Tóth Attila: „karrierem legjobb szezonja áll mögöttem”

A remek rajtot követően télen hullámzó teljesítményt nyújtottak a DEAC futsalosai, akik azonban nem lehetnek elégedetlenek a szezonjukkal, hiszen a bombaerős élvonalbeli mezőnyben a hetedik helyen zárták az alapszakaszt. Ezúttal válogatott klasszisunkkal, Tóth Attilával tekintettünk vissza a bajnokságra, valamint kitértünk az idegenlégiósok szerepére, és az egyéni célokra is.

0

91588421_844358762698080_699903356545531904_n-300x174 Tóth Attila: „karrierem legjobb szezonja áll mögöttem”Fotó: DEAC

A koronavírus-világjárvány miatt a világon szinte mindenütt szünetel a sportélet, s nincs ez másképp hazánk legjobb futsalosainál sem, a Magyar Labdarúgó Szövetség a rájátszás második fordulóját követően döntött úgy, hogy felfüggeszti az NB I küzdelmeit.

„Nagy a bizonytalanság ezekben a napokban, egyelőre senki sem tudja, hogy lesz-e folytatás, és ha igen, akkor milyen formában – mesélt a kialakult helyzetről Tóth Attila, a DEAC kiválósága. – Vezetőedzőnk, Elek Gergő részletes edzéstervet készített nekünk, ráadásul a gyakorlatokról videót is kell készítenünk, így tudja ellenőrizni a mester, hogy valóban teljesítettük a napi penzumot. Senki sem örült a bajnokság felfüggesztésének, de elfogadtuk a döntést, s mindent megteszünk, hogy formában tartsuk magunkat. Annak tükrében különösen komplikált a helyzetünk, hogy a bennmaradás érdekében a vezetőség a rájátszás előtt szerződtetett három idegenlégióst, egyelőre nem tudjuk, hogy ők a kényszerszünetet követően visszatérnek-e majd Debrecenbe. Személy szerint én nagyon örültem az érkezésüknek, ugyanis minőségi erősítést jelentettek, s a rövid idő ellenére rengeteget tanulhattunk tőlük.”

Együttesünk repülőrajtot vett a bajnokságban, ám később becsúszott néhány váratlan vereség, így az alapszakaszt húsz ponttal a hetedik helyen zárták Elek Gergő legényei, akik ezáltal az alsóházban folytathatták a küzdelmeket.

„Megfiatalított kerettel vágtunk neki a bajnokságnak, kis túlzással még önmagunkat is megleptük a Veszprém idegenbeli legyőzésével és a Berettyóújfalu elleni döntetlennel – folytatta Tóth Attila. – Eleinte talán az ellenfelek nem vettek elég komolyan bennünket, így kontrákra és álcenter-játékra berendezkedve meg tudtuk bontani a védelmüket, míg hátul a legtöbb mérkőzésünkön stabilak maradtunk. Az alapszakasz második felében már jobban készültek belőlünk a riválisok, ekkor már kiütközött a rutinhiányunk, s olykor a szerencse is elpártolt mellőlünk. Összességében azonban nem lehetünk elégedetlenek a szezonunkkal, érzésem szerint jó úton jár a csapat.”

Tóth Attila tizennégy góllal segítette a DEAC-ot a bajnokságban, emellett decemberben Szentes-Bíró Tamással együtt a válogatottba is meghívót kapott.

„Minden szempontból pályafutásom legsikeresebb szezonja áll mögöttem, úgy érzem, jó teljesítményt nyújtottam a klubcsapatomban, a válogatott pedig megkoronázta az évemet. Mint sokan mások, én is a nagypályáról kerültem át annak idején a terembe, de már egyértelműen futsaljátékosként képzelem el a jövőmet, véleményem szerint dinamikusan fejlődik a sportág, s kellő szorgalom esetén jóval könnyebb sikereket elérni, mint labdarúgóként. Egyelőre a családom és a tanulmányaim Debrecenhez kötnek, de idővel szeretném magam külföldön is kipróbálni, ehhez pedig egy berettyóújfalui szerződés ideális lépcsőfokot jelentene. Ez azonban még a jövő zenéje, hiszen nagyon jól érzem magam a DEAC-nál, a pozitív visszajelzések pedig arra ösztökélnek, hogy még több energiát fektessek az élsportba.”

P.G.