U14-es lánycsapatunk bronzérmes, Tóth Zsóka pedig gólkirálynő!

A Hatvan elleni vereség ellenére, a rivális Gyula botlásának köszönhetően harmadik helyen végeztek a lányok, Tóth Zsóka pedig a bajnokság gólkirálynőjeként jöhetett le a pályáról.

0

56913286_346871092622568_8210621845129396224_n-2-300x169 U14-es lánycsapatunk bronzérmes, Tóth Zsóka pedig gólkirálynő!

A mérkőzés elején még akadozott Kósa Viktória csapatának a játéka, a védelemnek is voltak megingásai, amit a hazaiak ki is használtak, az első negyedóra után már két gólos előnyre tettek szert. A lányok viszont nem zuhantak össze, fokozatosan javult a játékuk, Helmeczi Petra 29. percben szerzett találatával szépítettek. Lélektanilag jókor jött ez a gól a szünet előtt. Fordulás után is jó teljesítményt nyújtott csapatunk, a 39. percben Tóth Zsóka egyenlített, ennek a gólnak külön jelentősége lesz. Támadásban maradtak a lányok, mindenképp győzni szerettek volna, de a játékvezető mérkőzést befolyásoló hibái miatt ez nem sikerült. Erősen lejtett a hazai pálya, két teljesen ártalmatlan szituációt szabálytalannak látott és a Hatvan jó helyről végezhetett el szabadrúgásokat, amiket értékesítettek.

A bronzérem viszont a vereség ellenére is meg lett, hiszen riválisuk, a Szolnok kikapott a Gyulától, így megmaradt velük szemben az egypontos előny.

Említettük Tóth Zsókát és a gólját. Zsóka ezzel a találattal a bajnokság legtöbb találatát (28) szerezte és tehetséges játékosunk lett a gólkirálynő! Gratulálunk!

Hatalmas gratuláció a csapatnak, minden nehézség ellenére egy kiegyensúlyozott mezőnyben a harmadik helyen tudtak végezni.

Szép volt lányok!

Hatvan – DLA-DEAC: 4:2 (2:1)

DLA-DEAC: Herendi Gréta, Tóth Zsóka, Király Kíra (Urbánszky Anna 37’), Csukás Anna, Borsi Lili (Darnai Lili 37’), Katona Jázmin, Szondi Zsófia, Helmeczi Petra, Zágonyi Hanna (Elek Kincső 37’)

Edző: Kósa Viktória

Gólszerzők: Helmeczi Petra 29’, Tóth Zsóka 39’ (gólkirálynő)

Kósa Viktória: Az első félidőben két védelmi hibánkat kihasználta a Hatvan, de sikerült még ebben a játékrészben visszajönnünk a mérkőzésbe. A második félidőben már úgy játszottunk, ahogy elvártam, ki is egyenlítettünk, sőt, benne volt a levegőben, hogy meg is nyerjük a találkozót. Az utolsó 10 percben viszont két hatalmas bírói hiba nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. 2:2-nél érthetetlenül két szabadrúgást ajándékozott ellenfelünknek, amit értékesítettek. Úgy gondolom, minimum az egy pontot megérdemeltük volna, mert a meccs képe alapján az lett volna a reális eredmény. A lányok mindent megtettek, nagy akarattal és alázattal futballoztak, le a kalappal a teljesítményük előtt. A vereség ellenére, mivel a Szolnok legyőzte a Gyula együttesét, a harmadik helyen végeztünk a bajnokságban. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a nehézségek ellenére megszereztük a bronzérmet.

Nagyon hálás vagyok a lányoknak, akik maradtak mikor mélyponton volt a csapat, kitartottak mellettem, segítettek a toborzásban, újra fel tudtuk építeni magunkat. Ez mutatja, fiatal koruk ellenére, sportemberi nagyságukat, jóban-rosszban összetartottak. Azok, akik időközben csatlakoztak hozzánk, erőn felül teljesítettek, bizonyították, hasznos tagjai a csapatnak, lehet rájuk számtani. Gratulálok a lányoknak, nagyon büszke vagyok rájuk!