Újabb Eötvös csoda: bravúrgyőzelem Budaörsön

Folytatta kiváló szereplését a DSZC-Eötvös DSE Derecske a felnőtt NBI-es női röplabda-bajnokságban. Bár az előjelek nem a vendégek diadalát ígérték, Vaida Beátáék megmutatták, két szettes hátrányban is lehet küzdeni és eredményesnek lenni.

0

budaors-elleni-300x200 Újabb Eötvös csoda: bravúrgyőzelem Budaörsön

Az anyagi- és teremgondokkal küzdő hajdúsági csapat helyzetét tovább rontotta, hogy a Jászberény elleni győztes idénykezdetkor a kezdő feladó, Takács D. Orsolya combbeszakadást szenvedett, így több helyen átalakított együttessel kezdték volna a vendégek a mérkőzést az Illyés-Aramis Sportcsarnokban. Kezdték volna, mert a csarnok beázása miatt a játékvezetők nem engedélyezték a lebonyolítást. A vendégek vezetőedzőjének javaslatára végül a versenybizottság gyorsan kijelölte új helyszínként az Illyés Gyula Gimnáziumot. Ez a helyszín azért volt pikáns, mert 2019. júniusában ebben a teremben juttatta fel a most szembenálló két edző a csapatát az NB I-be. Fésüs Irén, akkor a Székesfehérvár edzője volt, Szombathy András pedig az Eötvös DSE szakvezetője.

A budaörsi oldalon több volt és jelenlegi ifjúsági válogatott mellett a mexikói felnőtt válogatott feladója, Martinez Villareal Ivone kezdett, míg a DSZC-Eötvös DSE Derecske együttesében újabb saját nevelésű középiskolás játékos mutatkozott be kezdőként Kerekes Dominika személyében.

Az első szettben végig néhány pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző, az Eötvös DSE többször felzárkózott, de ekkor még nem tudta megakadályozni a Budaörs győzelmét.

A második játszmában egy hosszú, rossz nyitásfogadási sorozat nehéz helyzetbe hozta Fehér Annáékat, Martinez Villareal Ivone szerváit egyszerűen nem tudták megfogadni a vendégek.

A harmadik játékrészben feljavultak a hajdúsági nyitásfogadások, egyre-másra a vendégek több játékosa is eredményes sáncokat mutatott be és szépítettek Máté Grétáék.

A negyedik etapban némi meglepetésre már 8 ponttal is vezettek a vendégek, és bár a Budaörs szorossá tudta tenni ezt a szettet is, 0:2-ről kiegyenlített az Eötvös DSE.

A döntő játszmában végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. 14:13-nál egy budaörsi mérkőzéslabdát hárított tökéletes sánccal a fiatal Kerekes Dominika, és végül nagyot küzdve, 0:2-ről fordítva győzött a DSZC-Eötvös DSE Derecske.

Az NB I-es felnőtt csapat legközelebb október 24-én 15 órától a Gödöllői Röplabda Club ellen folytatja Derecskén a pontvadászatot.