Ünneprontók ünnepe!

Negyedik idei találkozóján sem talált legyőzőre a DVSC, amely ezúttal a 110. évfordulóját ünneplő DVTK otthonában diadalmaskodott 2-1-re a korábbi diósgyőri klublegenda, Vitelki Zoltán vezetésével. Teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a Loki egy jó hangulatú találkozón, amely összességében nagyon jó labdarúgóélményt nyújtott!

0

debsport-Medium-300x200 Ünneprontók ünnepe!

Már a negyedik percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr: baloldalon indult meg a hazai akció, mivel senki nem támadta meg Memollát, a védő laposan beadta az érkező Ivanovszki pedig közelről a hálóba továbbított (1-0)! Négy perccel később szintén a macedón csatár veszélyeztetett, egy 18 méteres szabadrúgást csavart nem sokkal kapu fölé. Nagyon bizonytalanul kezdtünk, a hazaiak pedig megérezték ezt és agresszívan megtámadták védőinket. Hamar egyenlített csapatunk, egy nagyszerű kontratámadás után, Szécsi vezette rá a hazai védőkre a játékszert, majd tette ki jobboldalra Bódinak, aki nagyon okosan a második hullámban érkező Adeniji elé tálalt, nigériai támadónk pedig a kapuba helyezett 10 méterről (1-1)! Csak kapkodtuk a fejünket a sok esemény miatt, Bódi ívelt fel egy szabadrúgást a 17. percben, amelyet Danilovics rosszul ütött ki, így az előre húzódó Kinyik elé került, aki félfordulatból bombázott a jobb felső sarokba (1-2)! Bódi az ezt követő percekben kétszer is ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, ám mindkét esetben a sorfalat találta el. A 34 percben egy bal oldali szöglet után a gólpasszt jegyző Memolla fejelhetett, ám próbálkozása elkerülte a kapunkat. Négy perccel később Ferenczi kapott egy labdát jó harminc méterre a diósgyőri kaputól, majd egy nagyon jó lövést eresztett meg, amelyet csak oldalra tudott ütni a hazai kapus, majd Adeniji elől szögletre mentettek a védők. A jobboldali szögletet Kinyik fejére varázsolta Ferenczi, ám védőnk ezúttal célt tévesztett. Ismét debreceni helyzet, egy röviden elvégzett hazai kapuskirúgást után Kusnyír szerzett nagyon harciasan labdát, ám lövésébe bátran belevetődött Danilovics. A mérkőzés ritmusára jellemző, hogy a következő két percben két lehetősége is volt a DVTK-nak, előbb Márkvárt ajtó-ablak helyzetben vette át rosszul a labdát, így oda lett a helyzet, majd Kiss Tamás bal oldali szabadrúgását védte Kosicky. Talán a játékvezető nem élvezte egyedül az első félidőt és pontosan 45 perc elteltével pihenőre küldte a csapatokat.

Rögtön vezetést szerzett a Diósgyőr, amely hidegzuhanyként érte a mieinket. Azonban a csapat tartását bizonyítja, hogy szinte rögtön egyenlített, majd nem sokkal később már meg is szerezte a vezetést. Az első negyedóra egészen kiváló iramot hozott, mindkét csapat egyértelműen a győzelemre hajtott! Ezután azért kissé alábbhagyott a tempó és kevesebb helyzetet is láthattunk, ám a félidő vége felé ismét több veszélyes helyzetet feljegyezhettünk. Ha nem tudtuk volna, hogy milyen mérkőzést, akkor nem valószínű, hogy a látottak alapján magyar bajnoki találkozóra tippelünk.

A második félidő ötödik percében Adeniji kapott egy kiváló indítást, majd lőtt, ám Danilovics nagy bravúrral kapu mellé tolta a játékszert. A sokat veszélyeztető Memolla ezúttal ügyesen tartotta meg a baloldalon a labdát, majd beadását követően Rui Pedro fejelt kapu mellé az 56. percben. A második félidő első negyedóráját érezhetően megnyomta a miskolci gárda, ám nagyon nagy gólhelyzetbe nem tudtak kerülni. Vitelki Zoltán első cseréjét a 66. percben eszközölte, a nem sokkal azelőtt sárga lapot kapó Szécsi Márk helyére Haruna Garba érkezett. Nem sokkal később újfent változtatott vezetőedzőnk, Luka Milunovic váltotta Babatunde Adenijit. Negyedórával a vége előtt érkezett a fiatal Baráth Péter, aki harmadik élvonalbeli mérkőzésén lépett pályára és Bényei Balázst váltotta. A 80. percben Bódi negyedjére is próbálkozhatott szabadrúgással, ám távoli lövését Danilovics ölelte magához. Két perccel később, Bódi indította Garba-t, aki Márkvárt mellett könnyedén megtartotta a labdát, majd leosztotta Milunovicnak, a szerb középpályás veszélyes lövésébe azonban beleléptek, így szöglet következhetett. Ígéretes támadásokat vezettünk ebben az időszakban, a 85. percben Varga Kevin vezette a diósgyőri védelem előtt a labdát, majd nagyszerűen ugratta ki Garba-t, aki egy átvétel után nagyon eltörte a labdát ígéretes helyzetben, így az jócskán a kapu mellett landolt. Három perccel a vége előtt egy hazai beadás után Kinyik fejelte ki azt, ám az érkező Cortes valósággal állon rúgta védőnket, aki nagyon ijesztően rogyott a földre, nem kizárt, hogy az eszméletét is elvesztette. A mérkőzés utolsó perceiben az első játékrész végéhez hasonlóan jött előre a DVTK, ám igazán nagy helyzetig nem jutottak, így maradt az egygólos debreceni siker!

A második félidőben kisebb fordulatszámon pörögtek a csapatok, amely főleg a vezetés birtokában a mieink részéről érthető is volt. A hazaiak érezhetően nem elégedtek meg az egy ponttal, ám igazán nagy lehetőséget nem tudtak Kosicky kapuja előtt kialakítani és a kinyíló védelmet kihasználva több kontrát is vezetett csapatunk, ám a befejezések nem sikerültek. Az idő múlásával egyre kevesebb esély mutatkozott a hazai pontszerzésre, a mieink kontrollálták a mérkőzést. Sajnálatos módon Kinyik néhány perccel a vége előtt egy komoly rúgást kapott a fejére, remélhetőleg nem lesz nagyobb sérülés az esetből, ezúttal kívánunk jobbulást neki! Az utolsó percekben hősiesen tartotta az eredményt a 10 emberrel játszó Loki, így teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot Diósgyőrben, ezzel elrontva a hazai klub, a DVTK 110 éves fennállásnak ünneplését! A sors fintora, hogy pont annak a Vitelki Zoltánnak a vezetésével sikerült ezt a tettet végrehajtani, aki valóságos klublegenda Diósgyőrben és akivel a DVSC idén még veretlen, 8 pontot gyűjtve négy bajnoki találkozón! A veretlenség mellett elmondható, hogy van stílusa a csapatnak, a nagyon agresszív letámadásokra épülő futballal párosul az eredménysor! Hasonló folytatást kívánunk!

Kinyik Ákosnak mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk!

Hajrá Loki!

OTP Bank Liga 20. forduló

DVTK – DVSC 1–2 (1-2)

Miskolc, DVTK Stadion, 4802 néző. Vezette: Iványi (Szalai, Vígh-Tarsonyi)

DVTK: Danilovic – Vági, Polgár (Tabakovic 81′), Brkovic, Memolla – Márkvárt, Iszlai – Hasani, Rui Pedro (Molnár 65′), Kiss T. (Cortes 73′) – Ivanovski

DVSC: Kosicky – Bényei (Baráth 76′), Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Kusnyír, Csősz, Varga – Szécsi (Garba 66′), Adeniji (Milunovic 68′)

Gólszerzők: Ivanovski 4′ ill. Adeniji 13′, Kinyik 17′

Rádin Márkó