Változások a keretek létszámában és a kupában

Maximalizált keretről és egymérkőzéses kupatovábbjutásról határozott a szövetség.

0

003-300x200 Változások a keretek létszámában és a kupában

A Magyar Labdarúgó Szövetség tavaly májusi éves közgyűlésén Csányi Sándor bejelentette, hogy a szövetség maximalizálni fogja a jövőben az élvonalban szereplő csapatok kereteinek létszámát. A bejelentést tett követte, a következő bajnoki évtől 25 főben határozták meg a játékoskeretek méretét.

A 2020-2021-es idénytől 25 főben határozza meg a játékoskeretek méretét az MLSZ elnöksége az OTP Bank Ligában annak érdekében, hogy csökkenjen a csapatoknál alkalmazásban lévő, de keveset szerepeltetett labdarúgók száma. A 25-ös keret kizárólag U19-es vagy fiatalabb korú játékosokkal növelhető. A korábbi stratégiai törekvések jegyében növekszik a hazai és a fiatal játékosok ösztönzése, illetve az új a szabályozás a kluboknál korlátozza a játékosok összesített bértömegét – olvasható a szövetség honlapján.

Döntés született a 2020-2021-es bajnokság kezdési időpontjáról, amely az Európa-bajnokság után, augusztus 1-én rajtol, és az őszi szezon december 12-én ér véget.

Változik a Magyar Kupa lebonyolítási rendszere is, a 2020-tól kezdődő sorozatban már minden körben egy találkozó dönt majd a továbbjutásról. Továbbra is az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó, újrajátszásra nem lesz lehetőség, döntetlen esetén hosszabbítás és büntetők dönthetnek a továbbjutásról.

A kupasorozat július 29-én kezdődik, az élvonalban szereplő együttesek szeptember 19-én, a 6. fordulóban kapcsolódnak be a küzdelmekbe. A döntőt a Puskás Arénában rendezik, 2021. május 19-én, a kupagyőztes pedig csatlakozik a nemzetközi kupák mezőnyéhez.

Az elnökség elfogadta a női és a futsal versenykiírásokat is. A női NB I küzdelmei 8 csapattal folytatódnak a jövőben is, a bajnoki cím rájátszást követően alakul ki.