Vámos Petra: „Maximalista vagyok, mindig jobb és jobb akarok lenni”

A DVSC SCHAEFFLER játékosát választotta a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége 2019 legjobb junior játékosának. A Vamosz becenévre hallgató irányító elmondta, ez az elismerés bizonyítja, jó úton jár.

0

vamos_petra_2020-1024x575-300x168 Vámos Petra: „Maximalista vagyok, mindig jobb és jobb akarok lenni”Fotó: DVSC Kézilabda Facebook

Megmondom őszintén, egyáltalán nem számítottam arra, hogy engem választanak 2019 legjobb junior játékosának. Anyukám egy gratuláló üzenetet küldött, amit nem tudtam mire vélni, rá is kérdeztem, minek szól a gratuláció. Akkor tudtam meg, hogy ebben a rangos,és  megtisztelő elismerésben részesültem. Nagyon boldog vagyok, sérülésemből felépülve plusz motivációval fogom elkezdeni a munkát. Úgy gondolom, az elnökség döntését az is befolyásolta, hogy jól sikerült a nyári junior Európa-bajnokság. Véleményem szerint, csapatársaim közül bárki megérdemelte volna ezt az elismerést. A választásban az is közrejátszhatott, hogy Debrecenben sok játéklehetőséget kaptam, ezáltal felfigyelt rám a felnőtt válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen. Ott lehettem Japánban, pályára léphettem újoncként a világbajnokságon. Az, hogy ebben az elismerésben részesültem, bizonyítja, jó úton járok, de nem elégedethetek meg azzal, amit eddig elértem. Maximalista vagyok, mindig jobb és jobb akarok lenni. Most az a legfontosabb, hogy teljesen felépüljek sérülésemből, remélhetőleg, már a héten bekapcsolódhatok a munkába. Mindig rosszkor jön egy sérülés, de én a legrosszabb időszakban sérültem meg. Egy játékosnak mindig fájó érzés, kívülről nézni a mérkőzéseket, az, hogy nem lehet ott a pályán. Az EHF Kupában sajnos nem sikerült kivívnunk a továbbjutást csoportunkból, de rengeteg feladat vár még ránk. Visszatérésem után szeretnék jó teljesítménnyel hozzájárulni a csapat minél eredményesebb szerepléséhez. Jó érzéssel tölt el, hogy az új szövetségi kapitánynál is felmerült a nevem, ha kiérdemlem, szeretnék ismét bekerülni a válogatott keretébe. Azért, hogy idáig eljutottam, köszönettel tartozom a NEKA-nak, a klubnál töltött öt év alatt rengeteget tanultam, profi edzőkkel dolgozhattam, akikkel a mai napig jó viszonyt ápolok. Nyilván, a DVSC vezetői nem figyeltek volna fel rám, ha a Balaton-parti klubnál nem kapok minőségi képzést. Sokat köszönhetek jelenlegi edzőmnek, Köstner Vilmosnak, fiatal korom ellenére bízott bennem, sok játéklehetőséget adott. Nagy megtiszteltetés, hogy Bulath Anita, Kovács Anna, Jelena Despotovic mellett játszhatok, ez még most is felfoghatatlan számomra. Nagyon hálás vagyok a családomnak, szüleimtől minden támogatást megkaptam, és megkapok most is, ebben a nehéz időszakban is segítenek. Lelki támaszt nyújtottak, sportpszichológusként is megállnák a helyüket. Testvéremmel, aki szintén kézilabdázik, a játékkal kapcsolatos dolgokat szoktuk átbeszélni. Ismételten szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, aki segítettek, hogy profi kézilabdázó lehettem, és ebben az elismerésben részesülhettem.

Gratulálunk Petra!