Visszafogottabb játékkal is magabiztos győzelem

A DSC-SI U17-es csapata a Mátészalka legyőzésével biztosította a második helyét.

0

DSC-SI-U-17-es-korosztály-076-300x225 Visszafogottabb játékkal is magabiztos győzelem

Az már a mérkőzés első perceiben látszódott, a Mátészalkának egy célja van, megúszni minél kevesebb kapott góllal a 90 percet. Ennek érdekében mindent el is követtek, szó szerint látványosan húzták az időt. Ennek ellenére a 2. percben Nánási Martin megszerezte Jankovics Sándor csapatának a vezetést. Az időhúzó taktika nem nagyon vált be, mert sokszor került veszélybe a vendégek kapuja, a 18. percben Asztalos Márton tudott túljárni a védelem eszén és megduplázta az előnyt. Az, hogy félóra elteltével még csak 2:0 volt az állás, a sportiskolások rossz helyzetkihasználásának volt „köszönhető”, de a 38. percben Simon András is beköszönt a szalkai kapuba. A játékrész utolsó percében Spitzmüller Levente is elkezdte a gólgyártást, így már 45 perc után le is zárták a mérkőzést a debreceni srácok. Szünetben, az előny birtokában, Jankovics Sándor több helyen változtatott, fiatalabb játékosokat küldött pályára, de továbbra is mezőnyfölényben futballozott csapatunk, jó részt a szabolcsiak térfelén pattogott a labda. Spitzmüller az 51. majd a 68. percben duplázott, így klasszikus mesterhármassal járult hozzá a győzelemhez. A fiúk további gólokat akartak még szerezni, túlságosan is kitámadtak, így a Mátészalka egy szépítő találatot még összetudott hozni.

A nagy meleg és a vendégek folyamatos időhúzása miatt most nem a legjobb játékát nyújtotta csapatunk, de ennek ellenére végig uralták a mérkőzést, mindenben ellenfelük fölé nőttek és minden tekintetben megérdemelt győzelmet arattak.

Szép volt srácok!

DSC-SI – Mátészalka: 6:1 (4:0)

DSC-SI: Aranyi, Prokisch (Kelemen 70’), Arday (Bacsa 46’), Asztalos (Udvarhelyi 46’), Nagy D. (Dihen 46’), Spitzmüller (Kabai 70’), Simon (Már 46’), Zubora, Nemes, Nánási (Burai 46’), Szőke

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerzők: Nánási 2’, Asztalos 18’, Simon 38’, Spitzmüller 45’, 51’, 68’

Jankovics Sándor: Ellenfelünk passzivitása miatt picit mi is belealudtunk a mérkőzésbe, a Mátészalka amikor csak tudta, húzta az időt, hogy elkerülje a nagyarányú vereséget. Letámadtunk, próbáltunk nyomás alatt tartani ellenfelünket, széleken megbontani a védelmüket. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, ha ezeket jó százalékban értékesítjük, jóval nagyobb előnnyel vonulhattunk volna szünetre. A második félidőben több cserét végrehajtottam, lehetőséget adtam a fiatalabb játékosoknak, ekkor valamelyest visszaesett a játékunk, de helyzeteink továbbra is voltak. Valamivel jobb játékot vártam, de most ez a teljesítmény is elég volt a győzelemhez, gratulálok a csapatnak.