Visszatértek a győzelem ösvényére férfi futsalosaink

Három idegenbeli vereség után ezúttal saját közönsége előtt lépett pályára a DEAC férfi futsalcsapata, Elek Gergő legénysége péntek este egygólos győzelmet aratott a budaörsi Aramis felett.

0

futsal-kép-300x212 Visszatértek a győzelem ösvényére férfi futsalosainkFotó: DEAC

Berettyóújfalu, Haladás, Veszprém – nem akármilyen lista, amely könnyen előfordulhat, hogy a bajnokság végén a dobogósok névsorával is megegyezik majd, jelen esetben azonban a DEAC legutóbbi három ellenfelét tüntettük fel, amelyek ellen idegenben nem sikerült pontot szerezniük az egyetemistáknak. Pénteken azonban visszatértek a DESOK csarnokba a mieink, ahol az évek óta stabli középcsapatnak számító Aramis SE vizitált, így izgalmas, kiélezett csatára volt kilátás.

Papp Bence lövésével és Szentes-Bíró remek blokkjával indult a találkozó, majd nem sokkal később utóbbi vállát fájlalva földre került, de a mérkőzés későbbi szakaszában szerencsére visszatérhetett a pályára. Az első percekben a zöld-fehérben játszó vendégek voltak aktívabbak, s elsősorban a bal szélen veszélyeztettek, de az éles szögből leadott lövéseket lábbal és kézzel is biztosan védte Krajcsi. Debreceni részről elsősorban Tóth Attila játékát lehetett dicsérni, aki olykor látványos cselekkel szlalomozott végig a budaörsi védelmen, ám a kapu előtt társaihoz hasonlóan többnyire rossz megoldást választott. Az első igazán nagy lehetőség hét perc elteltével Siska előtt adódott, ám Vámosi jól zárta a szöget, majd a túloldalon Kántor labdavesztését követően Moga Edvin egyedül vezethette Krajcsira a labdát, de fiatal hálóőrünk hatalmas bravúrral hárítani tudott. A játékrész második felében átvette a kezdeményezést a DEAC, az Aramis pedig hamar eljutott öt szabálytalanságig, ezért óvatos játékra kényszerült a szünet előtti utolsó percekben. Siska Gergő elkaszálása kisbüntetőt ért az egyetemistáknak, amelyet Vámosi lábbal hárított, a következő támadásból pedig kis híján a vendégek szereztek vezetést, Jenei a jobb kapufát trafálta telibe. A hajrában még mindkét csapat előtt adódott lehetőség, Siska elől az utolsó pillanatban mentett Moga, míg a túloldalon Tama lövését védte lábbal Krajcsi, így a szünetben gólnélküli döntetlen állt az eredményjelzőn.

Fordulás után a házigazda játszott fölényben, de az Aramis védelme sokáig jól állt a lábán, így igazán nagy helyzeteket nem sikerült kialakítanunk. Hatalmas taktikai csata zajlott a pályán, kemény, de szabályos ütközésekkel, folyamatos játékkal, s mindkét oldalon tanári védekezéssel. A vendégek blokkjainak köszönhetően viszonylag kevés lövés jutott el Vámosi Marcell kapujáig, az első ilyenre nyolc percet kellett várni, ekkor Szabó Lajos kísérlete súrolta a kapufát, majd nem sokkal később Kántor lövését tolta szögletre a budaörsi hálóőr. Érett a hazai gól, amely a sarokrúgást követően meg is született, Siska készített le Szentes-Bírónak, aki nyolc méterről a kapuba bombázott. Sokáig azonban nem örülhettek a mieink, egy perccel később ugyanis Kántor kézzel ért a labdába a hatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Keresztury higgadtan a jobb felsőbe lőtte. Az inkább küzdelmes, mintsem látványos első félidőt követően felpörögtek az események, s a 32. percben újfent vezetéshez jutott a DEAC: ismét Siska Gergő villogott az előkészítő szerepében, aki ezúttal sarokkal tálalt Tóth Attila elé, a válogatott klasszis pedig nem teketóriázott, átvétel után kilőtte a jobb alsót. A gól után ritmust váltott az Aramis, amely sorra dolgozta ki a lehetőségeket, de Jenei egy lépésről az üres kapu helyett az oldalhálóba bombázott, míg Juhász lövése a gólvonalon álló Alvesről vágódott vissza a mezőnybe. Az eredmény így már nem változott, a DEAC harmadik alkalommal aratott győzelmet a bajnokságban, míg az Aramis szezonbeli harmadik vereségét szenvedte el a DESOK csarnokban.

Férfi futsal NB I, 5. forduló

DEAC – Aramis SE 2–1 (0–0)

Debrecen, DESOK csarnok, 160 néző. Vezette: Futó

DEAC: Krajcsi – Szentes-Bíró, Siska, Kántor, Szabó L.

Csere: Tóth A., Pereira, Alves, Berecz, Szabó J.

Gólszerzők: Szentes-Bíró 29’, Tóth A. 32, ill. Keresztury 30’

P.G.