Vitelki Zoltán ellenfélként tér vissza Debrecenbe

Gyirmóti vereségével kieső helyre csúszott vissza a DEAC labdarúgócsapata a Merkantil Bank Liga táblázatán, a sebek nyalogatására azonban nincs sok idő, Balogh Pál legénysége ugyanis szerdán újra pályára lép, ezúttal a Kazincbarcika ellen.

0

117305022_299340611143848_8989020141689665232_n-300x197 Vitelki Zoltán ellenfélként tér vissza DebrecenbeFotó: Égerházi Péter

Nincs mit szépíteni, sima vereséget szenvedett a DEAC a bajnokesélyesek között emlegetett Gyirmót FC Győr otthonában vasárnap este. Az egyetemisták vezetőedzője, Balogh Pál a találkozót követően kemény szavakkal illette játékosait, mondván, az első játékrészben „lenullázták magukat”, a házigazda pedig a szakvezető elmondása szerint teljesen megérdemelten aratott háromgólos győzelmet. A fiatal debreceniek játéka nem először akadozik az első negyvenöt perc során, az ETO FC Győr elleni bajnokin például kétgólos hátrányban vonulhatott pihenőre a DEAC, ám akkor a fordulás után sikerült megfordítani az eredményt. Ezúttal a gyirmótiak esélyt sem adtak a mieinknek, ám nincs idő a kesergésre, szerdán ugyanis újabb erőpróba vár a fekete-fehérekre, akik a Nagyerdei Stadionban fogadják majd a Kazincbarcika együttesét.

Kiesési rangadóként is titulálhatjuk az egyetemisták következő mérkőzését, hiszen a bajnoki táblázaton tizennyolcadik DEAC ellenfele a tizenkilencedik Kazincbarcika lesz, ráadásul mindkét együttes hat ponttal várja a találkozót. A vesztes egészen biztosan marad a kieső helyek valamelyikén, míg a győztes megkezdheti a felzárkózást a középmezőnyhöz, a többi eredmény szerencsés alakulása esetén akár a tizennegyedik helyre, közvetlenül a Vasas mögé is felléphetne. Izgalmakban tehát nem lesz hiány szerda délután, ám gólokban várhatóan annál inkább, a szakértők szerint ugyanis a tét ismeretében egyik csapat sem vállal majd túlzott kockázatot, így akár egyetlen találat is dönthet a három pont sorsáról. Debreceni oldalon az egyaránt kétgólos Nagy Krisztián és Takács Péter is megzörgetheti az ellenfél kapuját, míg a barcikaiaknál elsősorban Krausz Raul-Zoranra kell figyelnünk, aki többek között a Dorog ellen szerzett rendkívül fontos, pontot érő találatot.

Ellenfelünk sebzett vadként léphet pályára, Kazincbarcikán ugyanis az új stadion átadása ellenére közel sem uralkodik fesztiválhangulat, legutóbb például egy ötösbe szaladtak bele az ETO FC Győr ellen a sárga-kékek, de az ezt megelőző hét mérkőzésükön is mindössze egyszer, a Soroksár ellen ünnepelhetett győzelmet a csapat. A Vasas, a Kaposvár, valamint a Dorog ellen egyaránt 1–1-es döntetlenre futotta a Kazincbarcika erejéből, míg a győriek mellett az Ajka, a Pécs és a Nyíregyháza bizonyult nagy falatnak szerdai ellenfelünk számára. A kieső helyen álló vendégcsapat mestere, a DVSC korábbi trénere, Vitelki Zoltán közel fél év után ülhet le újból a Nagyerdei Stadion kispadjára, s bízunk benne, hogy ezúttal csalódottan távozik majd a cívisvárosból.

NB II, 9. forduló

DEAC – Kazincbarcika

Nagyerdei Stadion, 09.16. 16:00

P.G.