Vívó Eb: Ukrán világklasszis állította meg Battai Sugárt

A DEAC Fencing kiválósága is megkezdte vasárnap szereplését a törökországi Európa-bajnokságon.

0

image-2022-02-12T205704.915-300x171 Vívó Eb: Ukrán világklasszis állította meg Battai SugártFotó: hunfencing.hu

Vasárnap 61 női kardozó lépett pástra az Antalya Sports Hallban, köztük a cívisvárosi kiválóság, Battai Sugár Katinka is. Dávid László tanítványa három győzelemmel és három vereséggel abszolválta a csoportkört és jutott a főtáblára. Következett az ukrán Kravacka elleni párharc, melyből 15:5-ös eredménnyel lépett tovább a debreceni kardtündér.

A 16 közé jutásért nem kisebb világklasszist kellett volna legyőznie Suginak, mint a hatszoros egyéni Európa-bajnok és négyszeres egyéni világbajnok Olga Karlhant. Bár alaposan megnehezítette ukrán ellenfelének a dolgát, végül érvényesült a papírforma, a DEAC kardozója 15:11 arányban alulmaradt és a 29. helyen fejezte be az egyéni küzdelmeket.

„Sugi összeszedetten vívott, a csoportkörben csak egyetlen nagyobb hibát követett el. A 32 közé jutásért extrát vívott, amit a következő körben is megismételt a világklasszis Olga Kharlan elleni mérkőzésen. Ezért az asszóért nagyon megérte elutazni Törökországba, mert kiváló visszajelzése volt annak, hogy jó úton járunk. Tanítványom a kimagasló korosztályos évek után a felnőttek között is képes hasonlóan teljesíteni. Következik kard csapatverseny, melyet bizakodva várunk” – értékelte röviden Battai Sugár Katinka teljesítményét mestere, Dávid László.

A magyarok vasárnapi eredményei:

Női kard egyéni:

18.Pusztai Liza, 20.Szűcs Luca, 24.Katona Renáta, 29.Battai Sugár

Férfi párbajtőr egyéni:

23.Siklósi Gergely, 28. Andrásfi Tibor, 34.Koch Máté, 51.Nagy Dávid

KZT