Két gólos hátrányból egyenlített, majd a hosszabbításban nyert a DEAC

Első hazai tétmérkőzését játszotta kedden este 18:00-tól a DEAC a Schiller Vasas együttesével. Egyetemi csapatunk első Erste Ligás meccsén vasárnap a Ferencváros otthonában végig szoros mérkőzést játszva büntetőkkel maradt alul, de a játék képére nem nem lehetett panasz. Most hazai pálya előtt mutathatta meg, hogy tétmérkőzésen is tudja hozni a Vasas elleni korábbi felkészülési mérkőzéseken mutatott formáját.

0

                                5b9657fea31f6-300x200 Két gólos hátrányból egyenlített, majd a hosszabbításban nyert a DEACFotó:deacjegkorong.hu

A mérkőzés kezdete előtt egy kis zászlós bemutató showra került sor, ahol kis korcsolyázók mutatták be a DEAC címerét, valamint ünnepélyes beszéddel nyitotta meg a találkozót Kósa Lajos.

  1. harmad:

Az első lövést a DEAC üti a Vasas kapujára, viszont a második percben már Hetényinek is akadt dolga. A 4. percben Czakó Barna megszerezte a vezetést a vendég csapatnak, egy kékvonalas, takarásból ellőt lövéssel. Az 5. percben Pápát állítják ki a vendégektől, de nem sikerült kihasználni az előnyt. Sokkal nagyobb iramban kezd a Vasas mint a felkészülési mérkőzéseken, és ez sajnos az eredményességükön is látszik. A 12. percben Hetényi óriási védése után két debreceni hátvédünk is hősiesen vetődik bele a lövésekbe és menti meg a csapatot az újabb góltól. 13. percben késleltetett kiállítás miatt 6 az 5 ellen alakítottunk ki helyzetet, egy egyéni akció után, de sajnos hatalmasat véd a Vasas kapusa. 14. percben érvénybe lép a kiállítás. Újabb 2 perc előny, amely idő alatt sikerül folyamatosan az ellenfél kapuja előtt maradnunk, de a gól az még várat magára. A mérkőzés záró perceiben sorozatos verekedéseknek lehettünk szemtanúi, először Fliszár és Antal Arnold akad össze, aminek csak hazai kiállítás lett a vége, majd később Pápa és Kovács Bronson akaszkodik össze büntetlenül. A 19. percben kisebb tömegbunyó alakul ki, Izacky és Tornyai 5 perces fegyelmit kap verekedésért valamint Hári és Szlepka kap 2 perces kisbüntetést.

 2.harmad:

A második harmadra már előkerült a dob is és megjött a hazai szurkolók hangja. A második percben újabb debreceni kiállítás, de hamar kiegyenlítődik a létszám, a vendégek is megfogyatkoznak, majd emberelőnyben játszhattunk és sorra alakítottuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de gól még mindig nem született. 5. percben fent ragadunk, és 4 az 1-ben támadt a Vasas, de Hetényi eszén nem sikerült túljárniuk, átspárgázik egyik oldalról a másikra és fogja a lövést. Sorra küldik ki a DEAC játékosokat a büntető padra, a 9. percben Kafka kap 2 percet, majd Hári kap büntetést a 10. percben így fél perces kettős emberhátrányba kerültünk, de sikeresen kivédekeztük. 15. percben Turcotte veszélyeztet de a lövés elakad a kapus hóna alatt. A mérkőzés folyamán érthetetlen bírói döntések sorozatának lehettünk szemtanúi. A 19. percben a Vasas újabb takarásból ellőt kékvonalas találattal kettőre növeli előnyét Bödök révén aki Oroszi átadását váltja gólra.

3.harmad:

Az utolsó harmadban mindkét csapat sorra próbálkozik, de egyik félnek sem sikerült jelentősebb helyzetet kialakítania. A 10. percben azonban feléled a debreceni csapat és egy kipattanót értékesít Németh Attila. A szépítő találat után vérszemet kap a DEAC, és ez meg is hozza gyümölcsét, hiszen a 12. percben Izacky lövése talál utat Koitmaa kapujában, és ezzel az állás 2-2-re alakult. 2:38-al a vége előtt a 27-es Antalt állítják ki DEAC részről, de sikerül kivédekeznünk, így következhet az 5 perces hosszabbítás.

Hosszabbítás:

Egy perc sem telik el a hosszabbításból, amikor Fliszárt állítják ki az angyalföldiektől. A Vasas időt kért megbeszélni a védekezési taktikát, azonban a debreceni csapat sorra nagy lehetőségeket alakít ki, Izacky hatalmas kapuvasat lő egy hosszú kereszt átadás után. 3:29-nél érkezik a mindent eldöntő debreceni gól, Németh Attila szerzi a győztes találatot, Hetényi és Kafka átadásából, ami hatalmas üdvrivalgást vált ki a debreceni közönségből, és zúg a “Szép volt fiuk!”

Összességében jó mérkőzést játszott a debreceni csapat, viszont az első két harmadban, voltak pillanatok, amikor átengedte a kezdeményezést az ellenfélnek, akik ezt kegyetlenül kihasználták. A harmadik harmadban viszont dicsérendő a teljesítmény, egy percig sem látszott hogy feladnák a meccset, folyamatosan harcoltak, hogy visszajöjjenek a meccsbe, és ennek meg is lett a gyümölcse.

Pénteken a Fehérvári Titánok csapatát fogadja Debrecenben a DEAC ugyancsak 18:00-ás kezdéssel.

 DEAC-Schiller Vasas 3-2 h.u. (0-1,0-1,2-0;1-0)