Új szakosztállyal bővült a DEAC

Shotokan karate szakosztályt alapított a Debreceni Egyetem Atlétikai Clubja. Az új szakág képviselői a hónap elején láttak neki a munkának Uray Iván vezetésével. A küzdősport iránt érdeklődők máris jelentkezhetnek - november 8-án, csütörtökön 17 órakor öveket fel!

0

IMG_20181103_182354-300x200 Új szakosztállyal bővült a DEAC

A Shotokan az egyik tradicionális válfaja a karaténak, ma a legelterjedtebb és legnépszerűbb stílus. Pusztakezes harcművészet, hatékony önvédelmi rendszer. Amellett, hogy az erőt, a gyorsaságot, az állóképességet, a hajlékonyságot, a koordinációs képességeket, az egyensúlyérzéket, valamint az ügyességet és a bátorságot is növeli, hatékony egészségfejlesztő és jellemformáló módszer.

A kosárlabda, a jégkorong, a röplabda, a futsal, a kézilabda, a labdarúgás, a floorball, az e-sport, a strandfoci, a bridge, a vitorlázás, a tenisz, az asztalitenisz, az atlétika, a cheerleading és a torna mellett a DEAC tizenhetedik szakosztálya lett a Shotokan karate. Az új szervezeti egység a Shotokan Karate International (SKI) magyarországi szervezetén keresztül újabb erős szállal kapcsolja be a Debreceni Egyetem sportklubját a nemzetközi sportéletbe. A klubtagok világszínvonalú instruktorok által vezetett edzőtáborokban vehetnek részt, és hosszú távon a versenyzés lehetősége is nyitva áll előttük.

– Mindenkit szívesen látunk, aki testnevelés órán már részt vett vagy részt vesz a kredit kurzuson. Heti kétszer, kedden 17:30-tól 19 óráig, valamint csütörtökön 17 órától 18:30-ig lesznek edzések a Sporttudományi Intézet emeleti fitness termében. A részvétel DEAC-tagsághoz kötött – mondta a legfiatalabb DEAC-szakosztály vezetője, Uray Iván. A szakember kitért arra is, hogy aki szeretne csatlakozni hozzájuk, a deac.shotokan@gmail.com e-mail címen megteheti. A jelentkezéshez név, lakcím és elérhetőség szükséges, az adatok a DEAC-tagsági nyilvántartáshoz kellenek.