Négypontos mérkőzést nyert a DEAC

A bajnokság kimenetéből is fontos találkozó várt a DEAC floorballosaira, a tabellán is közvetlen szomszéd Phoenix Wizards otthonába látogatott a cívisvárosi különítmény. Igazi négypontos rangadó, amelynek a győztese fontos lépést tehet céljai elérése érdekében.

0

14-Szabika-és-Simon-300x170 Négypontos mérkőzést nyert a DEAC

A cívisvárosiak kissé tartalékosan vágtak neki a törökbálinti utazásnak, Dorogi Kristóf és Burai Péter távolmaradása korábban is tudott volt, ám végül hozzájuk csatlakozott Fábián Donát, Szabó Bence, Hojcska Bálint és Tarsoly Ádám is. Visszatért viszont Szalóki Nándor, aki meg is kapta bizalmat. Rajta kívül még 12 mezőnyjátékossal és dr. Héjja Gáborral a fedélzeten vágott neki a mérkőzésnek az egyetemista gárda.

A találkozó egyértelműen a debrecenieknek indult jobban, szinte az első helyzet után már pacsizhattak a DEAC-osok, Nyisztor Szabolcs indította a gólok sorát. A folytatásban is a fekete-fehérek maradtak lendületben, Okos Csanád volt agilis és Radványi Balázs pontos passzát vágta a kapuba. A hazaiak is igyekeztek tartani a lépést és egy védelmi megingást követően Vonderviszt Fülöp szépített (1:2). A bekapott gól nem szegte a debreceniek kedvét és Radványi Balázs találatával ismét visszaállt a kétgólos differencia. A vendég cívisvárosiak egy emberhátrányt is kivédekeztek, sőt, Nyisztor Szabolcsot csak szabálytalanul tudták megállítani a hazai védők, jogos büntető következett. Varga Gergő higgadtan értékesítette a megítélt rávezetést, már hárommal vezetett a DEAC. A játékrész második felében már a hazaiak is több veszélyes támadást vezettek, de dr. Héjja Gábor a helyén volt. A pihenő előtt jött a slusszpoén: a csapatkapitány Pál Lóránt is feliratkozott a pontszerzők közé (1:5).

A második játékrész hazai kapuscserével és kiegyenlítettebb játékkal indult. Egy újabb kiállítást kellett kivédekezni a debrecenieknek, ami sikerült is. A játékrész hatodik középső része aztán sajnos DEAC áramszünettel folytatódott. Vonderviszt Fülöp góljával még csak szépített a Wizards, ám Szentkúti Frigyes találatát követően láthatóan lendületbe jöttek a varázslók (3:5). Lendvai Bálint gólját követően már csak egy volt közte, Vonderviszt Fülöp újabb góljával pedig már egál volt (5:5). A feketelevesnek még nem volt vége, Kelemen Krisztián is betalált, megfordította a mérkőzést a Wizards (6:5). A szünet előtt aztán ismét magához tért a debreceni csapat, de így is fel kellett állni a padlóról.

Kiélezett küzdelmet ígért így a záró etap. Lélektanilag roppant fontos volt, hogy mindösszesen 12 másodperc játékot követően betaláltak a debreceniek Nyisztor Szabolcs révén. Kiélezett csata folyt, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, érezhető volt, hogy aki hamarabb gólt szerez, az nagy lépést tehet a győzelem megszerzéséért is. A játékrész derekán Varga Gergő villant ismét, újra a DEACnál volt az előny. A lendület megmaradt, Pál Lóránt is megszerezte saját maga második találatát (6:8). A hazaiak időt is kértek, igyekeztek ismét magasabb fordulatszámra kapcsolni, a cívisvárosiak viszont állták a sarat, kontroll alatt volt a mérkőzés. Nyisztor Szabolcs újabb villanását követően már háromgólosra növelte előnyét az egyetemista csapat, míg a végeredményt Varga Gergő állította be (6:10).

Roppant fontos pontokkal gazdagodott a DEAC csapata. A közvetlen rivális Wizards így lépéshátrányba került Varga Tiborékkal szemben, míg a debreceniek tartják a lépést a felsőházzal. A mérkőzésnek is számos tanulsága van. Két harmadban is kiváló játékot nyújtott a csapat, a középső húsz perc zárlatából viszont sokat kell tanulni. Ugyanakkor a csapat számára is fontos, hogy volt tartás és sikerült visszaállítani a korábban elherdált előnyt. Dicséret illeti hát a csapatot, akik most már a decemberben rájuk váró kihívásokra hangolódnak.

Salming OB I, 8. forduló:
Phoenix Wizards – Debreceni EAC 6:10 (1:5, 5:0, 0:5)
Törökbálint, 30 néző
Vezette: Görög Tamás, Szelley Áron

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (3+1), Varga Gergő (3+1), Okos Csanád (1+2), Pál Lóránt (2+0), Radványi Balázs (1+1), Végh Ádám (0+1), Szalóki Nándor (0+1)