Törlesztettek az Óbudával szemben

U 16 A együttesünk vasárnap délután helyosztó mérkőzést játszott az Óbuda Hockey Academy csapatával a Gepárd Jégcsarnokban. Az alapszakaszban két alkalommal is az óbudaiak nyertek, így bőven volt törleszteni valója a mieinknek.

0

defaultnews_u16-2-300x200 Törlesztettek az Óbudával szemben

A debreceniek jól indították a mérkőzést, 01.28-nál Aranyos Attila távoli lövésével megszerezték a vezetést. 09.18-nál Angelusz révén egyenlített a hazai gárda. A 11. percben Terdik Csanád került a büntetőpadra, de néhány másodperccel később Aranyos Attila szólóból újra betalált, így előnnyel zártuk az 1. harmadot.

A 2. játékrész elején kimaradt egy emberelőnyünk, majd a 32.50-nél 2 percre megfogyatkoztak a mieink, túl sok játékosunk volt a jégen. A hátrányt sikerült kivédekezni, a 38. percben aztán Szeferinkin gólra váltott egy újabb emberfórt, növeltük az előnyünket. A 2. harmadban rengeteg jó helyzetet dolgoztak ki a mieink, de ezeket egy kivételével nem tudták kihasználni.

A 3. harmad elején két perc alatt felzárkózott az óbudai együttes, Lambert és Ivády góljaival kiegyenlítettek. Ezután egyre-másra jöttek a kiállítások, a mieink kétszer, a hazaiak háromszor kerültek emberhátrányba, a mérkőzés állása azonban nem változott. Az 52. percben Okos Csanád vezetőedző időt kért, az eredmény nem is maradt el, 56.15-nél Kovács Balázs Bonifác góljával ismét nálunk volt az előny. A hazaiak is megpróbálkoztak az időkéréssel, de nem tudtak újra felzárkózni.

A mieink hatékonyabb helyzetkihasználással nagyobb arányban is nyerhettek volna. Győzelmükkel a mieink továbbra is vezetnek az U 16 B bajnokságban.

Okos Csanád: „Kemény meccsre számítottunk, mivel az óbudaiak kétszer is viszonylag nagyobb gólkülönbséggel nyertek ellenünk az alapszakaszban. Az 1. harmadot jól kezdtük, sikerült felvenni a tempót; Aranyos Attila távoli lövésével és egy emberhátrányban szerzett szóló-góljával sikerült is némi előnyt szerezni. A 2. harmadban eldönthettük volna a mérkőzést, rengeteg tiszta helyzetet alakítottunk ki,  de ezek sajnos, kimaradtak. A 3. harmad első 5 percében nem találtuk a helyünket, ki is egyenlített az ellenfél.  Örülök, hogy a meccs végén össze tudtuk szedni magunkat, egy újabb góllal visszavettük a vezetést és sikerrel zártuk a mérkőzést. Szép munka volt!”

Óbuda HA – Debreceni HK A 3-4 (1-2, 0-1, 2-1)
Gólszerzők:
 Aranyos(2), Szeferinkin és Kovács B., illetve Angelusz, Lambert és Ivády