Termékeny volt a március a debreceni sakkozók számára

Folytatódtak az NB-II, az NB-I/B és a megyei sakk csapatbajnokság küzdelmei.

0

 

hp-300x225 Termékeny volt a március a debreceni sakkozók számára
A kép előterében Horváth Péter nagymester és Szilágyi Norbert

Március 9-én folytatódott a Debreceni Sakkiskola Egyesület Génius Kupa korcsoportos versenysorozata az Újkerti Közösségi házban, az 5. versenynappal. A versenysorozat tanévenként 6 etappból áll, iskoláskorú gyermekek korcsoportonként versenyeznek a bajnoki címért.A 5. versenynap eredményei a Debreceni Sakkiskola Egyesület honlapján olvashatóak: http://debrecenisakkiskola.hu/index.php/302-genius-kupa-5-versenynap-debrecen-2019-03-09

Március hónapban 2 fordulót játszottak a Hajdú-Bihar megyei sakk csapatbajnokságban, 3-án a 6. fordulóban ültek asztalhoz a versenyzők. A Debreceni Sakkiskola Egyesület 3. számú csapata 4:6 arányú vereséget szenvedett a Horváth Péter nagymestert is felvonultató Hajdúszoboszlói Sakkiskola Egyesület együttesétől (a megyebajnokságban, de még az NB-II -ben is ritka vendégek a nagymesterek!).

A Debreceni Sakkbarátok 2. csapata Nádudvarra látogatott, és 8:2-re legyőzték a helyi sakkozókat. Március 24-én az utolsó, 7. fordulóra került sor, a DSK 3. csapata ezúttal a másik hajdúszoboszlói gárdával – Hajdúszoboszlói Sakk Sportegyesület – mérte össze tudását, a fürdővárosban és 6:4-re megnyerték az összecsapást, így a harmadik helen zárta a bajnokságot. A 2. csapat viszont Püspökladánytól 2.5:7.5-re vereséget szenvedett, és a hatodik helyen végeztek az összesítésben.

Az NB-I/B csapatbajnokság Maróczy-csoport 9. fordulójában március 10-én a Debreceni Sakkiskola Egyesület 1. csapata Budapestre utazott a Vasas SC csapatával mérte össze tudását, a találkozót 3.5:8.5 arányban a debreceniek nyerték. 31-én a 10 fordulóban ültek asztalhoz a sakkozók, az MTK első csapatát fogadták. A szoros mérkőzés végül a fővárosiak sikerével végződött, de az 5.5:6:5 kifejezetten jó eredménynek számít a bajnokaspiráns ellen, ehhez hozzájárult, hogy a debrecenieket erősítő Nominerdene Davaademberel, a fiatal mongol női vendégjátékos, női nemzetközi mester döntetlenje Kállai Gábor nagymester ellen.

sakk-300x225 Termékeny volt a március a debreceni sakkozók számára

Az NB-II csapatbajnokság Barcza-csoportjában is két fordulót játszottak márciusban. 10-én, a 9. fordulóban a két debreceni csapat egymással került szembe, a Debreceni Sakkbarátok fogadták a Debreceni Sakkiskola Egyesület gárdáját, és 8.5:3.5 arányban nyertek. a következő, 10. fordulóra 31-én került sor, a DSE a MVSI-Miskolci Kisbocsok sakkozóival ültek asztalhoz, a bajnokesélyes csapat 3.5:8.5-re legyőzte a debrecenieket. A Sakkbarátok ebben a fordulóban Nyíregyházára utaztak, az egyetemi csapattal 6:6-os döntetlent játszottak.

Egyéni verseny

A debreceni Sakkiskola Egyesület tehetséges növendéke, a 11 éves Tran Dávid Vietnámban, az ismerősen csengő nevű Ho Chi Minh városban versenyzett március 7-13. között. A 150 induló között a 128. helyre rangsorolt fiatal derekasan helyt állt az igen erős, megszámlálhatatlanul sok nagymestert és egyéb címviselőt felvonultató mezőnyben. Különösen rossz napot fogtak ki ellene a női címviselők, ugyanis két női nagymester és egy FIDE-mester ellen 2,5 pontot szerzett!

sakk1-300x169 Termékeny volt a március a debreceni sakkozók számára