Első hivatalos meccsükön vannak túl a lányok

Április 23-án délben két csapatnyi ifjú és még ifjabb hölgy vette birtokba a Debreceni Jégcsarnokot és kezdetét vette a debreceni jégkorong történetének legelső hivatalos leány mérkőzése.

0

DHK-Hatvani-Gigászok35-300x191 Első hivatalos meccsükön vannak túl a lányok

A DHK garnitúrája az FC Hatvan Girls csapatát látta vendégül, alig több, mint négy hónappal az első debreceni leány edzés után. Mivel ennyi idő alatt nyilván nem lehet egy komplett és versenyképes korosztályos csapatot felépíteni, a mieink egy serdülő és egy előkészítő-mini sorral vágtak neki a találkozónak, míg a harmadik sorunkban a minik mellett egy szupermini játékos is helyet kapott. A lelkes debreceni szurkolók örömére a mieink meglepően jól álltak bele a meccsbe a sokkal tapasztaltabb ellenféllel szemben. Jól működött a védekezés és veszélyes ellenakciókra is futotta a lányaink erejéből.

DHK-Hatvani-Gigászok7-300x178 Első hivatalos meccsükön vannak túl a lányok

Az első harmad a „hazai retesz” jóvoltából gól nélküli döntetlennel zárult, amiben nagy szerepe volt a hatvani kölcsönkapus, Prouteau Fleur remek védéseinek is. A 2. játékrész közepe táján vezetést szerzett, majd egyre nagyobb fölénybe került a vendégcsapat. A debreceni lányokon a fáradtság jelei kezdtek mutatkozni, ennek ellenére szépen helytálltak életük első női mérkőzésén, ahol számukra a tanulás és az építkezés volt a cél.  Kapusunk, Révész Zsuzsa a válogatottbeli kötelezettségei miatt nem vehetett részt a találkozón, jelenlétében még szorosabb eredmény születhetett volna. Ugyanakkor köszönettel tartozunk a hatvani kölcsönkapusoknak, akik kiválóan őrizték a lányaink hálóját.

A hazai edzőpáros, Köllő István és Prakab Szilárd elismerően nyilatkozott a mieink teljesítményéről: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a lányok kiválóan tartották magukat, a játék képe alapján nem érződött túl nagy különbség a két együttes között. A 2. harmad feléig eredményesen harcoltunk, utána viszont elfáradtunk és nem tudtunk eléggé hatékonyan védekezni. Ekkor már kiütközött a hatvaniak nagyobb rutinja, míg a mieinken látszott, hogy még nincsenek igazán összeszokva. Jó meccset játszottunk, ami jelezte, hogy a megfelelő irányba haladunk. Valamennyi játékosunk szépen helytállt, ügyesen dolgozott, amiért dicséretet érdemelnek.”

DHK – FC Hatvan Girls 0-6 (0-0, 0-2, 0-4)

A debreceni együttes játékosai: Márta Anna, Czeglédi Noémi, Péter-Szarka Teodóra, Mitró Veronika, Lőrincz Lili, Madura Petra, Agárdi Villő, Fodor Kincső, Lányi Anna, Kelemen Anna Kincső, Bereczki Dóra, Juhász-Berencsi Luca, Győri Natasa, Hídvégi Hanna és Kovács Rebeka. Kapuvédők: kölcsönjátékosként Szolnoki Blanka és Prouteau Fleur.

Fotók: Bereczki Szabolcs