Két debreceni súlyemelő lép dobogóra Írországban

Június 27.-30. közt rendezik Írországban a súlyemelők nemzetközi utánpótlás csapatbajnokságát.

0

Névtelen1-300x168 Két debreceni súlyemelő lép dobogóra Írországban

Waterfordban a magyar válogatott tagjaként két debreceni súlyemelőért szoríthatunk, mindketten a Vezér Fitness tehetséges versenyzői, Kusai Kristóf a 81, míg Mező Bálint az 55 kilósok mezőnyében lép dobogóra. Kecskés Zoltán tanítványai jó formában vannak, Bálint a tatai edzőtáborban mindkét fogásnemben megjavította egyéni rekordját. A magyar csapat csütörtökön utazik Írországba, Bálint pénteken, Kristóf szombaton kezdi meg szereplését. Elmondták, nagyon várják már a versenyt, szeretnének olyan teljesítményt nyújtani, amivel hozzá tudnak járulni a válogatott győzelméhez.

Kusai Kristóf: Tatán ideális körülmények között készülünk a hétvégi Európa Kupára, jó hangulatban telnek az edzések, együtt dolgozunk a Szlovákiába és Spanyolországba utazó versenyzőkkel. Kicsit fáj a térdem, de ez nem hátráltat a munkában, jó formában érzem magam. Szerdán beszéljük meg a szövetségi edzővel, milyen súlyokon fogok kezdeni, szeretnék szakításban 120, lökésben 145 kilót teljesíteni, utóbbi új egyéni csúcs lehet, de az sem elképzelhetetlen, szakításban is megjavítom egyéni legjobbamat. Ha 73 kilóban indulnék, a 120 feletti teljesítmény országos rekordnak számítana. Az Európa Kupán a csapat érdeke az első, szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, amivel hozzájárulhatok a válogatott győzelméhez, bízok benne, sikerül megszereznünk az aranyérmet. Csütörtökön indulunk Írországba, szombaton lépek dobogóra, nagyon várom már a versenyt.

Mező Bálint: Úgy gondolom, jól sikerült a felkészülésem az Európa Kupára, azt a munkát, amit elterveztünk, maradéktalanul elvégeztem. A múlt héten kicsit meghúzódott a bal vállam, de már sokat javult, biztos vagyok benne, a versenyre teljesen rendben lesz. Jó formában vagyok, ezt bizonyítja, hogy múlt pénteken mindkét fogásnemben sikerült megjavítani egyéni csúcsomat, szakításban 62.5, lökésben 80 kilót teljesítettem. Ez mindenképp biztató az írországi versenyre nézve, ha ott ezeket az eredményeket sikerül megismételnem, már elégedett leszek, az már hab lenne a tortán, ha 65 kilót tudnék szakítani. Pénteken lépek dobogóra, van bennem egy kis izgalom, hiszen ez az első komoly nemzetközi versenyem, de biztos vagyok benne, a kezdőfogásnál ez el fog múlni. Szeretnék jó teljesítménnyel hozzájárulni a magyar csapat sikeréhez.