Népes mezőny Hajdúböszörményben

A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság 2019. évi hatodik fordulójára került sor a hétvégén Hajdúböszörményben.

0

2bosz3-300x169 Népes mezőny Hajdúböszörményben

Szombaton a női és férfi párosok, míg vasárnap a vegyes párosok játszottak a Bocskai Strandfürdő három pályáján. Bár az időjárás előrejelzések nem kedveztek a versenynek, Balmazújvárosból, Debrecenből, Hajdúböszörményből, Hajdúnánásról, Miskolcról, és még Nagyváradról is neveztek játékosok.

A lányoknál az U14-es korosztálynak külön versenyt rendeztek, ez hazai fölénnyel zárult, a képzeletbeli dobogó mindhárom fokára HTE-páros került. A versenyt a Kiss Petra – Szabó Dóra páros nyerte, a Zelei Odett – Asztalos Dorina és a Bojti Bernadett – Fülöp Boglárka duó előtt.

A hölgyek 11 párosa közül a Nagyváradról érkező Telian Diana-Arlena és Torj Michaela nyertek. A hármas körmérkőzéses döntő második helyét a Kovács Anett – Kozma Kitti kettős szerezte meg. A bronzérmeket Pálfi Kitti és Smidróczki Dóra vehették át.

Az összesített pontversenyben a most negyedik helyet szerző Fehérvári Vivien vette át a vezetést 18 ponttal. Mögötte holtversenyben Gulyás Vivien és Mező Beatrix áll 17-17 ponttal. Kovács Anettnek 16, Pálfi Kittinek 15 pontja van az utolsó forduló előtt.

A férfiaknál már a csoportmérkőzések közül több igen szorosra sikeredett. Végül a döntő hozta a legnagyobb izgalmakat, mely végén a listavezető Lakatos Attila és Pilka Gábor vehették át a Bocskai Strandfürdő vezetőjétől, Magyar Tamástól az érmeket, kupákat, okleveleket és a fürdőbelépőket. Második helyet szerzett a Bakos Zsolt – Csutora Zoltán páros, harmadik helyre ért be a miskolci Bacsó István – Bohus Attila kettős.

2bosz4-300x168 Népes mezőny Hajdúböszörményben

Az összesített pontversenyben fölényesen vezet 31-31 ponttal Lakatos Attila és Pilka Gábor. Harmadik az eddig 15 pontot gyűjtő Puskás Kristóf.

A szombati nap tombolasorsolással zárult. A játékosok a reggeli regisztrációkor egy-egy sorszámot kaptak, amely alapján az eredményhirdetés után röplabdázással kapcsolatos tombolatárgyakat nyerhettek.

Vasárnap a 14 nevezett vegyes páros négy csoportban kezdte a versenyt, a csoportok első két helyezettje jutott a legjobb nyolc közé. A keresztjátékok győztesei között körmérkőzéses döntőt rendeztek, amely végén Nagy-Szabó Kármen és Nagy Márton vehették át az aranyérmeket. Második helyezést ért el Takács D Orsolya és Lakatos Attila. Harmadik helyre ért be Puskás Fanni és F Nagy Bence, megelőzve Dr. Kovács Katalint és Gyula Zoltánt.

Az összesített pontversenyben az utolsó forduló előtt vette át a vezetést Nagy-Szabó Kármen és Nagy Márton, akik eddig 22-22 pontot gyűjtöttek. Második helyen áll Gulyás Vivien és Lakatos Attila 21-21 ponttal.

A verseny utolsó fordulóját a következő hétvégén augusztus 10-én és 11-én rendezik, ekkor a Nagykunság aranya, Berekfürdő várja a strandröplabdásokat. Szombaton a női és férfi párosok, míg vasárnap a vegyes párosok regisztrálhatnak a strand főbejáratánál 9 és 10 óra között.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a Szövetség honlapján (http://hajduvolley.fw.hu ) és a Facebookon ( https://www.facebook.com/hbmstrandroplabda ).