Szoros mérkőzésen maradt pont nélkül a DEAC

Egyetemi futsalcsapatunk a Nyírgyulaj ellen lépett pályára a 3. fordulóban. Ezúttal nem sikerült a bravúr, szoros mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedtek.

0

56226163_2347680248599940_3313980397473234944_o-300x200 Szoros mérkőzésen maradt pont nélkül a DEACFotó: DEAC Facebook

Az első félidei játék rendben volt, főleg a védekezés része, ezt bizonyítja, hogy kapott gól nélkül hozták le a srácok az első 20 percet. Támadásban viszont a csapatjáték helyett most az egyéni megoldásokat erőltették, ami jellemző volt az egész mérkőzésre. A második játékrészben a 30. és a 35. percben a Nyírgyulaj bevette egyetemistáink kapuját, ezzel a két találattal meg is nyerte a találkozót.

A vereség ellenére semmi ok a szégyenkezésre, a játékosok akaratával, jó hozzáállásával továbbra sincs probléma.

DEAC – Nyírgyulaj: 0:2 (0:0)

DEAC: Krajcsi, Szentes-Bíró, Tóth A., Kántor, Szabó

Cserék: Tóth B., Somogyi, Nyeste, Sustyák, Haraszti, Varga, Békési

Edző: Elek Gergő

Elek Gergő: Szentes- Bíró letöltötte egy meccses eltiltását, viszont három rutinos játékosra sajnos nem számíthattam ezen a mérkőzésen, Rácz Zsolt belázasodott, nem tudta vállalni a játékot, illetve Varga Dániel és Esztergomi Ádám komolyabb sérüléssel bajlódnak. Ennek ellenére az első félidőben nagy problémáink nem voltak, a védekezésünk rendben volt, amit kellett, menet közben kijavították a fiúk. Inkább támadásban voltak gondjaink, kicsit elvitte a hév a srácokat, ami a második félidőben jobban kidomborodott, kevés volt a csapatmunka, az egyéni játék került előtérbe. Nagyon fiatal játékosokról beszélünk, elég sok minden bejött nekik az előző két meccsen, kicsit úgy gondolták, a „bab is hús”, nem tudták, mit kell tenni, amikor nem nagyon megy az egyéni játék. Most nem voltak kiugró egyéni teljesítmények, talán ez volt a másik probléma. Alapvetően egy szoros mérkőzést játszottunk, de megérdemelt vendégsiker született.

Továbbra is azt mondom, tanulási folyamatban vagyunk, nincs semmi probléma, okulnunk kell ebből a verségből. Meg kell tanulni, ami nem könnyű, amikor nem megy jól a játék, nem sikerülnek az egy az egyek, menet közben újra felépítsék a játékukat. Nagyon remélem, a srácok megtanulták a leckét, ha a jövőben ilyen probléma adódik, orvosolni tudják. Ami viszont nagyon tetszett, hogy amit az első félidőben nem tudtak levédekezni és menet közben, illetve a szünetben kértem tőlük, meg tudták valósítani. Nem csak azt csinálták meg, amit egész héten gyakoroltunk, hanem amit a mérkőzés folyamán megbeszéltünk, így egyre jobb lett a védekezésünk. Aprólékosan kielemezzük videóról ezt a találkozót, átbeszéljük a hibákat, fontos, mikor bizonyos szituációkat majd megmutatok a játékosoknak, mennyire ismerik fel a saját hibájukat.

A bajnokság nem áll meg, készülünk a Dunaújváros elleni jövő heti mérkőzésre. Nyilván minden csapat játéka más és más, bár következő ellenfelünkké kicsit hasonló a Nyírgyulajéhoz. Különböző gyakorlatokkal próbáljuk javítani a hibákat, illetve a találkozó előtt videóról kielemezzük a Dunaferr játékát. Remélhetőleg Rácz Zsolt addigra meggyógyul és pályára tudni majd lépni, viszont a két sérültre, bár Varga és Esztergomi kezdenek felépülni, nem számíthatunk. Lesz egy kéthetes szünet a bajnokságban, bízok benne, akkor már a teljes kerettel dolgozhatunk.