A sok kiállítás visszaütött

Nem kísérték számunkra kedvező előjelek junior csapatunk Vasas SC elleni mérkőzését. A sorsolás szeszélye folytán aznap U 18-as meccsre is sor került, így az ifi együttesünk legjobbjai nem tudtak a junioroknak segíteni.

0

defaultnews_u20_ebysl-4-300x200 A sok kiállítás visszaütött

A rossz előjelek ellenére kedvezően indult számunkra a mérkőzés. Oda-vissza hullámzott a játék, a mieink sikerrel vették föl az ellenfél ERSTE ligásai által diktált komoly iramot. 05.44-nél szép debreceni támadás futott végig a pályán, Filep vitte be a Vasas harmadába a pakkot, megtalálta a túloldalon helyezkedő Ivanov-ot, aki gondolkodás nélkül a hálóba vágta a korongot. A kezdetben kissé tanácstalannak látszó vendégcsapat egyre nagyobb nyomást helyezett a debreceniekre és több veszélyes helyzetet is kialakítottak. 13.03-nál Filep 2+10 percet kapott palánkra lökésért, bár az ellenfél játékosa igencsak gyorsan gyógyult az eset után… A következő két percben nagyot védekeztek a srácok, kapott gól nélkül járt le a kisbüntetés. 17.11-nél fordult a kocka, a Vasasból Gáspár Levente került a büntetőpadra. Az előnyben felálltunk, majd Ivanov húzogatott egy darabig; a védők passzt vártak, ő viszont ellőtte a pakkot és 17.29-nél éles szögből betalált. Néhány másodperc múltán Takács korongja a palánk fölött hagyta el a játékteret, 2 percre kiállította őt a játékvezető. Egy percig bírtuk a vendégek nyomását, akkor Szalma szépített, de így is hazai vezetéssel zárult a harmad.

A 2. játékrészben folytatódott a kemény fizikai csata, egyenlő létszámnál tartani tudtuk az eredményt. 23.40-nél Nagy Zalánt ültették ki, 6 másodperc múltán Kaposi távolról betalált, egyenlített a Vasas. A következő percekben többet támadott az ellenfél, a mieink kezdtek elfáradni; nem csoda, hiszen alig több, mint 2 sor játékosunk állt szemben a vendégek három és fél sorával. 28.58-nál Szalma révén a Vasas átvette a vezetést. 33.58-nál Ivanov-ot szórták ki, de ezt a hátrányt sikerült kivédekezni. Kiegészültünk, de a rendezetlen védelem ellen néhány másodperccel később újra betaláltak a piros-kékek, a gólt Mayer szerezte. A harmad fekete krónikájához tartozik, hogy Nagy Zalán egy blokkolás során megsérült, nem tudta folytatni a találkozót.

A 3. harmadban a Vasas támadott többet, de nekünk is volt néhány jó elfutásunk, főleg Filep és Ivanov révén. 48.31-nél Béres kapott egy jó passzt és értékesítette a lehetőséget. Nem sokáig mentek 3 góllal az angyalföldiek; 51.02-nél Filep verte be a vas alá Ivanov átadását. 53.40-nél a vendégektől Szarvas ült ki, de hiába játszottunk nagy akarással, nem sikerült feljebb kapaszkodnunk. 53.40-nél Szalma és Ivanov között támadt egy kisebb nézeteltérés, a vendégjátékos rájátszott a „sérelemre”, így mindketten a büntetőpadon kötöttek ki. A harmad végén új erőre kapott a hazai együttes, sikerült néhány ígéretes helyzetet kidolgozni. 58.59-nél Alexei Kosourov vezetőedző időt kért, de Benedek Norbert kiállítása meggátolta, hogy lehívja a kapusát.

Ebben a játszmában túl sok erős lap volt az ellenfélnél.  Ahogyan azt korábban már megemlítettük, a srácok eleve csekély létszámmal (13 mezőnyjátékossal) léptek a jégre, közülük Smirnov betegen vállalta a meccset, Nagy Zalán pedig a 2. harmadban megsérült. Ilyen körülmények között a korai fáradtság érthető, de a csapat tartalék energiáit a mieinkre kiszabott 22 büntetésperc is tovább erodálta. A csapat küzdött, harcolt, tartották az ellenfelet, amíg bírták erővel, amiért elismerés illeti meg őket.

Debreceni HK – Vasas SC 3-5 (2-1 0-3, 1-1)
Gólszerzők:
 Ivanov (2) és Filep, illetve Szalma (2), Mayer, Kaposi és Béres

Alexei Kosourov: „Az 1. harmadban egészen jól teljesítettek a fiúk, mindenki a taktikai fegyelem betartásával dolgozott. A mérkőzést a 2. harmadban veszítettük el, túl sok kiállítást kaptunk és ezért gyakran magunkat okolhattuk. Ennek következtében egyre inkább elfáradtunk, jöttek a hibák és így elhúzott tőlünk a Vasas. A 3. harmadra feljavultunk, de fáradtan, sérüléssel, betegséggel birkózva nem tudtuk megfordítani a mérkőzést. Természetesen egy percre sem adjuk fel, dolgozunk tovább, a célunk továbbra is az, hogy jó helyen jussunk tovább a kvalifikációból.”