Nem sikerült a kosaras lányok bajnoki rajtja

Női csapatunk számára is elrajtolt a bajnokság hétvégén. Kovács Imre tanítványai a Csata DSE második együttesének vendégei voltak vasárnap, a fővárosiaknál több A-csoportos kerettag is pályára lépett.

0

5d9b30e90607f-300x209 Nem sikerült a kosaras lányok bajnoki rajtjaFotó: deacbasket.hu

Az esélyesebb házigazdák gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötték a találkozót, de a DEAC-os hölgyek nem estek össze, és a fordulás után szinte végig egyenrangú ellenfelei voltak a Csatának. Az utolsó perceket azonban már nem bírták a jóval mélyebb rotációs lehetőségekkel rendelkező ellenfél ellen, s végül 39 pontos vereséget szenvedtek. Foltin Blankáékra a következő fordulóban sem vár könnyű feladat, hiszen szombaton az eddig mindkét találkozóját megnyerő Vasas Akadémiához látogatnak.

Csata DSE – DEAC 83-44 (27-14, 19-9, 10-11, 28-10)

DEAC: Mezei 6, Szabó R. -, Jávor 3/3, Göttlinger 4, Foltin 18 csere: Nagy 7/3, Gál 4, Szabó E. 2

Edző: Kovács Imre

Kovács Imre: Az első félidőben helyenként erőtlenül és pontatlanul játszottunk, melyet ellenfelünk könyörtelenül kihasznált, érződött, hogy a csapat nagy része érdekelt az A-csoportban is. A fordulás után azonban nagyot küzdöttek a lányok, volt tartásunk, és az utolsó három percet leszámítva végig egyenrangú ellenfelei voltunk a Csatának. Bár a szezon elején vagyunk még, a lányok hozzáállásával maradéktalanul elégedett vagyok.