Rangadón lépnek pályára a kosarasok

Pénteken a Paksot látja vendégül az Oláh Gábor utcán a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 5. fordulójában. A 18 órától kezdődő találkozó az eddigi legnehezebb hazai fellépése lesz Kovács Adrián együttesének, hiszen az ASE kerete jócskán megerősödött a holtszezon során.

0

5c3c4e23acca8-300x184 Rangadón lépnek pályára a kosarasokFotó: deacbasket.hu

Az ötödik Debrecen fogadja a hatodik Atomerőmű SE-t, tehát nyugodtan nevezhető a találkozó a forduló egyik rangadójának. A győztes továbbra is tagja maradhat az élmezőnynek, míg a mérkőzés vesztese visszacsúszhat a tabella középső felébe. Mindkét együttes számára balul sült el a főpróba, hiszen a hajdúságiak Szolnokon, míg Dzunics Braniszlav tanítványai hazai pályán, a Körmend ellen szenvedtek közel húszpontos vereséget.

Három győzelemmel kezdtük a szezont, majd kikaptunk a Szolnok otthonában, amit a bajnoki rajt előtt szerintem mindenki elfogadott volna. Nem lehetünk azonban maradéktalanul elégedettek, hiszen az első fordulókban sem volt tökéletes a játékunk, és ezeket a hibákat legutóbb már meg is büntette az ellenfelünk. Sajnos nagyon gyenge dobóformát fogtunk ki, és nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél agresszív védekezésével sem. Még az út elején járunk, úgy gondolom, hogy sokat tudunk még fejlődni csapatként. –vélekedett a szezonkezdésről Bognár Kristóf.

A paksiak két győzelemmel és két vereséggel kezdték a szezont. A Kecskemét elleni siker után szoros meccsen maradtak alul a bombaerős Alba Fehérvár otthonában, majd a Jászberényt is két vállra fektették. Legutóbb viszont nagy pofonba szaladtak bele hazai pályán, a listavezető Körmend végig vezetve, tükörsima győzelmet aratott felettük.

Meggyőződésem, hogy az ASE a bajnokság egyik legerősebb csapata, az ötvenszázalékos mérlegük ellenére is. Az Alba ellen csak szoros végjáték után kaptak ki idegenben, míg az előző fordulóban Kovács Ákos és Orlando Coleman személyében két meghatározó játékosuk is hiányzott. Úgy készülünk, hogy mindketten játszani fognak, így már mély és minőségi lesz a rotációjuk. –mondta a pénteki ellenfélről az erőcsatár.

A Debreceni Egyetem csapatában várhatóan mindenki tudja vállalni a játékot, de a Szolnokon mutatott dobóforma előreláthatólag pénteken sem lesz elég a győzelemhez. A Paks játéka sokban hasonlít az Olajbányászéhoz, így Kovács Adrián tanítványainak a legjobbjukat kell nyújtaniuk, ha szeretnék otthon tartani a bajnoki pontokat.

Gyors és atletikus játékot játszanak, fontos lesz, hogy minél kevesebb gyorsindítást engedélyezzünk nekik. Mind az öt légiósuk kiemelkedő magyar szinten, Lóránt Péter és Kovács Ákos pedig évek óta meghatározó szereplői a bajnokságnak. A hazai pálya ugyanakkor mellettünk szól, és ha végig koncentráltan tudunk kosárlabdázni, és betartjuk az előre megbeszélteket, akkor jó esélyünk lehet a győzelemre. –zárta szavait a játékos.