Nem sikerült megtörni a Mezőkövesd lendületét

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a DVSC a Mezőkövesd otthonában lépett pályára. A DVTK elleni győzelem után abban bíztunk, ismét jó eredménynek örülhetünk, de hiába volt kiegyenlített a játék, ezúttal nem sikerült gyarapítani a pontok számát.

0

debsport_kovesd-Medium-300x185 Nem sikerült megtörni a Mezőkövesd lendületét

Az előző fordulóban megtörte négy meccses nyeretlenségi sorozatát a Loki, a Diósgyőr ellen nagy küzdelemben sikerült megszerezni a három pontot. A csapatra újabb komoly kihívás várt szombat kora délután, hiszen a 3. helyen álló Mezőkövesd otthonába látogattak. Herczeg András kénytelen volt változtatni a DVTK elleni kezdőcsapaton Varga Kevin eltiltása miatt. A védelem jobb oldalán ezúttal Bényei kapott lehetőséget, míg Kusnyírt feltolta a középpályára. Garba ezúttal kimaradt, helyette Trujicnak szavazott bizalmat a Debrecen mestere.

A tiszta fehér szerelésben játszó Debrecen kezdete a mérkőzést, Trujic indította útjára a labdát. Az már az első percekben látszott, a Loki jól szervezte meg a védelmét, a 4-5-1-es hadrend tökéletesen működött. Hiába próbált építkezni a Mezőkövesd, csapatunk remekül lezárta a területeket, a hazaiak nem jelentettek veszélyt Nagy Sándor kapujára. A 11. percben Adeniji szerzett labdád a felezővonalnál, jó ütemben ugratta ki Trujiccsot, szerb támadónk éles szögből leadott lövését azonban védte Szappanos. A 14. percben imét Trujic volt a főszereplő, Pillár hibáját kihasználva megszerezte a labdát, lövése viszont elkerülte a Mezőkövesd kapuját. Szatmári hazaadása okozott némi izgalmat debreceni oldalon, belső védőnk rosszul találta el a labdát. A 27. percben Trujic cselezgetett jobb oldalon, beadása után Adeniji lábáról pattant Szappanos kezébe a labda. Az első hazai helyzetre fél órát kellett várni, Cseri ugratta ki Zivzivadzét, lövése után a labda a keresztléc fölött hagyta el a játékteret, majd 4 perc múlva Pekár próbálkozott. A 44. percben Tőzsér végzett el szabadrúgást a kaputól 22-23 méterre, a bal felső sarokba tartó labdát Szappanos ütötte szögletre. A félidő lefújása előtt szinte a semmiből vezetést szerzett a Mezőkövesd: Berecz 22 méterről leadott lövése után a labda utat talált a debreceni kapuba (1:0). Ezzel véget is ért az első játékrész.

A Loki az első 45 percben végig szervezetten, fegyelmezetten és magabiztosan játszott, veszélyesebben futballoztak a Mezőkövesdnél, akár kétgólos előnyt is kiharcolhattak volna. Sajnos egy távoli próbálkozásból az utolsó percben a Mezőkövesd volt eredményes, így előnnyel várhatta a második félidőt.

Herczeg András nem változtatott, ugyan az a 11 játékos kezdte meg a játékot szünet után. A játék képe nem változott, mindkét csapat próbálta megbecsülni a labdát, türelmesen építkeztek. Az 53. percben egy rövid felszabadítást követően Zivzivadze szerezte meg a labdát, betört a tizenhatoson belülre, és közelről belsővel a hosszúba lőtt (2:0). Védőink határozatlanok voltak, a Kövesd támadója három játékoson tudta keresztülverekedni magát. A kétgólos hátrányra azonnal reagált a Debrecen mestere, Tőzsér helyett Garbát küldte a pályára, akinek első megmozdulását sárga lappal „díjazta” Bognár játékvezető. Csapatunk átállt 4-4-2-es hadrendre, ez meg is hozta a változást: a 61. percben Ferenczi végezhetett el szögletet, beadását Kinyik megcsúsztatta, a védők röviden szabadítottak fel, a labda Szécsihez került, rosszul eltalált lövésébe Adeniji ért bele, amely után a játékszer túljutott a gólvonalon (2:1). A gól után megélénkült a játék, a Loki egy fokozattal feljebb kapcsolt, a 66. percben Trujic lövését védte magabiztosan a Kövesd cerberusa. Ez volt szerb támadónk utolsó megmozdulása, Kundrákot küldte pályára helyére Herczeg András. A 71. percben Kuttor Attila is változtatott, az előző szezonban még Debrecenben játszó Takács Tamás is lehetőséget kapott. A Vasutas birtokolta többet a labdát, de nem találtak rést a Mezőkövesd jól záró védelmén. A 82. percben végleg eldőlt a mérkőzés, miután a hazaiak megszerezték harmadik találatukat: A mezőkövesdi térfél közepén Kinyik pontatlanul továbbított, az előrevágott labda Zivzivadze elé került, aki lefutotta Szatmárit, centerezésére jó ütemben érkezett Vajda és közelről a kapunkba bombázott. A hátralévő időben próbálkozott a Loki, de nem volt erő a támadásokban, így maradt a 3:1-es Mezőkövesd győzelem.

Egy olyan mérkőzést veszítettünk el, amelyet akár meg is nyerhetettünk volna, főleg első félidei teljesítménnyel, de legalább az egyik pontot elhozhattuk volna. Egy védelmi megingást és egy labdavesztés viszont keményen megbüntettek a hazaiak, így ők örülhettek a három pontnak.

OTP Bank Liga, 10. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC – DVSC 3-1 (1-0)
Mezőkövesd Városi Stadion, 2628 néző. Vezette: B ognár (Tóth II, Georgiou)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas (Vadnai 80.), Pillár, Katanec, Silye – Cseri (Vajda 78.), Karnitski, Berecz, Nagy D. (Takács T. 72.) – Pekár, Zivzivadze

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Adeniji, Kusnyír (Pintér 84.), Tőzsér (Garba 57.), Haris, Szécsi – Trujic (Kundrák 67.)

Gól: 1-0 Berecz (45.), 2-0 Zivzivadze (53.), 2-1 Adeniji (61.), 3-1 Vajda (82.)

Sárga lap: Karnitski (48.), Garba (58.), Kundrák (76.)