DHK U21: Nagy szívvel küzdöttek

Mialatt a DEAC csapata az Acélbikákkal csatázott, a 2-es csarnokban megkezdődött a Debrecen-Fehérvár rangadó a junior korosztályban. A találkozót megelőzően a mieink nem voltak éppen bombaformában, két vereséget is begyűjtöttek a MAC csapatával szemben. Az akadémistákat már sikerült elkapni egyszer a kvalifikáció során, így jogos optimizmussal várhattuk az újabb összecsapást.

0

51147-7-300x186 DHK U21: Nagy szívvel küzdöttek

Az 1. harmad során aktívabb volt, sokat veszélyeztetett a vendégcsapat, de a mieink jól védekeztek, a játékidő felénél sikerült gól nélkül lehozni Kriukov kiállítását is. 14.01-nél a debreceni együttes szerezte meg a vezetést, Ivanov átadását Filep vágta be. Az utolsó percben még kaptunk egy emberelőnyt, de annak java része a 2. harmadra húzódott át.

A 2. játékrész elején a fehérváriak kivédekezték Dobmayer áthúzódó büntetését, majd sikerült megúszniuk Roczanov 2 percét is. A kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat, 26.02-nél Yakimchuk passzából Parragi kiegyenlített. Hat másodperccel később Szabó Kornél került a büntetőpadra, de a srácok ismét jól bekkeltek. 35.31-nél egyenlő létszám mellett Németh góljával fordított a Fehérvár, akik mindkét góljukat kontrából szerezték. A harmadból hátralévő időben egy-egy kiállítás esett mindkét oldalon, az eredmény azonban változatlan maradt.

A 3. periódusban a mieink nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de gyakran kényszerültünk emberhátrányba. Előbb Smirnov kapott 2+10 percet fejre irányuló támadás, majd a kapusát védő Ivanov 2+2 percet durva játék miatt. A debreceni együttes nagy erővel védekezett, sikerült is gól nélkül megúszni a büntetéseket. Hatalmas küzdelem folyt a jégen, 49.05-nél Németh és Kriukov között támadt nézeteltérés, majd jó egy perccel később a vendégek oldaláról Ambrus és Yakimchuk, a mieink részéről Sándor Bence ült ki egy összetűzés nyomán. 52.59-nél Szabó Kornél okos góljával kiegyenlítettünk, az akciót Ivanov és Bartók készítették elő. 54.02-nél Benedek Norbert került a büntetőpadra, a hátrányban tovább apadt az amúgy is fogyó energiánk. Az 58. perc táján kimaradt egy szólónk, majd 59.04-nél újra vezetéshez jutott a Fehérvár, a góljukat megint csak kontrából Rétfalvi ütötte. Alexei Kosourov időt kért, lehozta Ambrus Leventét is a kapunkból, de az ellenfél védekezése kitartott a hátralévő 46 másodpercben.

Junior csapatunk szépen helytállt a bajnokság egyik fő esélyesével szemben. A srácok nagy szívvel küzdöttek, jól játszottak, betartották a taktikai fegyelmet és kiválóan működött az emberhátrányos védekezésünk is. Főleg a 3. harmadban lett volna esélyünk arra, hogy hamarább visszajöjjünk a mérkőzésbe, de rengeteget játszottunk emberhátrányban, így a hajrára már nem jutott elég erő. Bár pontot ezen a meccsen nem tudtunk szerezni, a játékosaink mindenképpen komoly elismerést érdemelnek!

Debreceni HK – Ifj. Ocskay Gábor JA 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)
Gólszerzők:
 Filep és Szabó K., illetve Parragi, Németh és Rétfalvi