Takács Tamás: ” Büszke vagyok és gratulálok a lányoknak”

A DLA-DEAC U16-os lánycsapatának edzője értékelte a 2019-2020-as bajnokság őszi szakaszát.

0

DLA-DEAC-MTK-HUNGÁRIA-FC-2019.10.19-300x225 Takács Tamás: " Büszke vagyok és gratulálok a lányoknak"

2019.07.29-én kezdtük az új szezonra való felkészülésünket, bizakodva vártam az új bajnoki évet. Nagy döntést hoztunk meg a csapattal, a kiemelt bajnokságba neveztünk. Nagy pályán már játszottunk egy teljes szezon, de ez teljesen más lesz, ezt mindenki tudta.

Az új versenykiírás szerint a 2003-as lányok már nem játszhattak velünk, így újra sok tehetséges lányt adtunk az U-17-es futsalcsapatnak és a szintén kiemelt bajnokságba szereplő U-19-es csapatnak. Oláh Judit (Kapus), Csordás Eszter, Vámosi Viktória és Jónis Mónikát kellett pótolnunk. Ez véleményem szerint sikerült is, azzal viszont nem számoltunk, hogy legalább ennyi leányzó abbahagyta a labdarúgást.

A felkészülésünkbe beletartozott a nyár végén, egy hetes edzőtábor Tiszafüreden, nagyon jó hangulatú csapatépítés volt ez, bár a csapat még ekkor nem volt teljes. Az edzőtábor előtt már túl voltunk három edzőmérkőzésen, ahol nagyon biztató jeleket láttam a csapat játékával kapcsolatban. A három mérkőzés alatt a lányok nem találtak legyőzőre.

Az új igazolásaink egészen hamar beilleszkedtek a csapatba és megtaláltuk a helyüket. Jakus Lili és Nagy Nikolett Füzesgyarmatról érkeztek, míg Kis Anett Vámospércsről, Porcellán ikrek, Barbara és Petra pedig Újfehértóról jöttek. Pongrácz Ágnes kapusunk Nagyrábé csapatából került hozzánk.

A felkészülés vége fele jártunk és kirajzolódni látszott az új csapat. Egy igazi nagy meccsel kezdtünk, a Fradi ellen játszottuk az első bajnokinkat, rögtön megtapasztalhattuk, hogy ez nem lesz egyszerű bajnokság. Meg is illetődtek a lányok, így sajnos 0:7-re nyert az FTC. A tempóját és a keményebb játékot kellett elsősorban megszoknunk érzésem szerint.

A második meccsünkön már más szemléletbe mentünk fel a pályára, viszont a budapesti Kelen SC ellen sem indult jól a találkozó, de a 6. perc és egy kapott gól után fordítani tudtunk, végül meg is nyertük 2:3-ra az első meccsünket a kiemelt bajnokágban, idegenben. A harmadik meccsünket is idegenben játszottuk és nagyon magabiztosan nyerni tudtunk a Hatvan FC csapata ellen, a végeredmény 2:8 lett a javunkra. A negyedik fordulóban hazai környezetben léptünk pályára, sajnos ezen a mérkőzésen nem tudtam a csapattal lenni, családi okok miatt. Mester Norbert segítette a csapatot, végig izgultam a meccset, de meglett a harmadik győzelmünk is. 4:2-re vertük a szegedi Szent Mihály gárdáját.

Szombathelyre utaztunk az ötödik fordulóba, egy nappal hamarabb mentünk és ott aludtunk, mégis elég fáradtnak tűnt a csapat. 3:3-as állásnál még vissza tudtunk jönni a meccsbe, de sajnos a legrosszabb periódusokba kaptuk a gólokat. Végül egy 7:3-as vereségbe szaladtunk bele. Aztán egy nagyon nagy mérkőzés következett, ahol én úgy gondoltam a csapat felnőtt a kiemelt bajnoksághoz. Az MTK utazott hozzánk, az Agrárpályán játszottuk a szezon mérkőzését. Győzhettünk is volna az kék-fehérek ellen, megvoltak a lehetősségeink. A végeredmény 2:2 lett, a csapat eddigi legjobb teljesítménye és eredménye volt ez.

Jöhetett egy újabb nagy utazás, Pécsre, egy nappal hamarabb indultunk és szálltunk meg. Bolyi pályán játszottunk, vezettünk is 0:1-re, végül ez a hosszú utunk is vereséggel zárult, 3:1-re győzött a MLE-Sportolda. A nyolcadik fordulóba a Puskás Akadémiát fogadtuk a DLA-n. Egy jó erőkből álló csapattal játszottunk. Jól ismerjük egymást mivel együtt vágtunk neki a kiemelt bajnokságnak és tavaly is egy bajnokságba szerepeltünk. Egy fél éve még 12:0-ra győztek le minket, most viszont csak 3:5-re veszítettük el a mérkőzést. Szerintem a fejlődésünk szemmel látható volt, játékban is és eredményben is.

A kilencedik és a tizedik fordulóba még csak gólt se kaptunk és egyaránt 6 gólt lőttünk. Előbb a MOL Fehérvár otthonában voltunk lehengerlők, majd pedig itthon fogadtuk a Békéscsabát. Az utolsó fordulóban együtt utaztunk az U-19-es csapattal, sajnos csak mi tudtuk elhozni a három pontot a Győrből. 0:3-ra vezettünk az őszi szezon utolsó találkozóján, a végén magunknak tettük nehézzé a meccset, de a végén fellélegezhettünk. Győzelemmel zártuk az őszt.

Leány U-16 NP Kiemelt csoport, őszi: 6. HELY

DLA-DEAC: 11 mérkőzésen, 6 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség. 19 pont.

38 rúgott és 32 kapott gól. Gólkülönbség: +6.

A csapat gólszerzői:

Tóth Zsóka: 14 gólt, Kis Anett: 12 gólt, Jakus Lili: 6 gólt, Nagy Nikolett: 5 gólt, Balogh Mercédesz: 1 gólt szerzett.

Csapat tagjai: Pongrácz Ágnes (Kapus), Kiss Boróka (CSK), Papp Boglárka, Magyar Diána, Katona Klaudia, Varga Laura, Borsa Viktória, Nagy Nikolett, Nagy Fruzsina, Jakus Lili, Helmeczi Petra, Porcellán Barbara, Porcellán Petra, Balogh Mercédesz, Kis Anett, Tóth Zsóka.

Büszke vagyok és gratulálok a lányoknak az egész őszi szezonba nyújtott teljesítményükhöz! Tudom ez a kiemelt bajnokságban való részvétel nagyobb áldozatokkal jár. Tényleg nem lehet panaszom rájuk, mivel a tanulás mellett mindig segítőkészek voltak, az U14-es csapatba Nagy Nikolett segített be. Az U-19-be többen is, amit őszintén köszönök nekik. Szeretnék a tavaszi szezonra újulni és még jobb eredményeket elérni, csapat szinten fejlődni a lányokkal. Ezért kicsit hamarabb fejeztük be az edzéseket, december 1-én zártuk az évet és egy hónap pihenő után megkezdtük a felkészülésünket január 7-én. Sikeres felkészülésbe reménykedem és tudom, hogy ez a csapat képes lesz megújulni és még jobb lenni.