Ütős bemutatkozás

A gól nélküli első félidő után valóságos gólfesztivált rendezett a DVSC, amely teljesen megérdemelten diadalmaskodott 4-0-ra Vitelki Zoltán bemutatkozó mérkőzésén. A fagyos hidegben szívmelengető hatású volt a második félidő alakulása, a győzelemnek köszönhetően a hetedik helyet foglalja el a tabellán a Loki.

0
dsc3179-300x230 Ütős bemutatkozás

Január 25-én első osztályú labdarúgó mérkőzést rendeztek Debrecenben, amely szokatlan lehetett a szurkolók számára. A fagypont körüli hőmérséklet minden bizonnyal sok nézőt elriasztott a mérkőzés helyszíni megtekintésétől, ez a nézőszámon is éreztette hatását. A mérkőzés egyúttal Vitelki Zoltán vezetőedző bemutatkozó találkozója is volt, így minden Loki-szurkoló kíváncsian várhatta az összecsapást. A kapuban ezúttal is Kosicky kezdett, míg a védelemben a ezúttal a Kinyik-Pávkovics duónak szavazott bizalmat Vitelki. Tőzsér sérülése miatt nem állt a szakmai stáb rendelkezésére, a csapatkapitány Bódi Ádám volt, míg elöl Adeniji mellett Szécsi kapott lehetőséget.

Jól kezdődött a mérkőzés, már a második percben helyzetbe került a Loki: Banai sokat várt a kirúgással, Szécsi pedig blokkolta azt, így Adeniji elé került a labda, akinek 20 méteres lövését védte a vendégek kapusa. Két perccel később újfent agresszívan letámadott csapatunk, amelynek eredményeként Harishoz került a labda, akinek lövése azonban célt tévesztett. Már az első percekben igyekezett dominálni a mérkőzésen a DVSC, a letámadások révén két alkalommal helyzetbe is került. A 9. percben Pauljevicset indították a jobb oldalon, akinek beadását Zsótér félfordulatból lőtte kapura, Kosicky magabiztosan védett. A 17. percben Bódi 20 méteres szabadrúgása az oldalhálót találta el. Három perccel később egy látszólag ártatlan bal oldali beadásba beleért egy hazai védő, amely így Obinna-hoz került, ám közeli lövését a bátran kivetődő Kosicky bravúrral hárította. Az eseménydús kezdés után mintha mindkét csapat visszavett volna a nagy hidegben, kissé állóháborúvá fagyott a játék. A 34. percben középen indított támadást a Loki, Varga Kevin vette észre a jobb oldalon beinduló Kusnyírt, aki a 16-oson belülre lőtt, ám lapos lövésébe belevetődött egy újpesti védő. Az első félidőt jól kezdte csapatunk, láthatóan tudatosan támadta le az újpesti kapust és védőket, akiket hibákra lehetett kényszeríteni, ám ebben a játékrészben nem sikerült kihasználni ezeket a lehetőségeket. A kezdeti lendület után azonban nagyon passzívvá váltak a csapatok, nem igazán tudtak helyzetbe kerülni, amelynek köszönhetően maradt a 0-0 az első félidő végére.

A második félidő ötödik percében Bódi indította saját térfeléről Adenijit, aki megharcolt a labdával Risztevszkivel, amelynek köszönhetően tovább tudta vinni a labdát, majd középre passzolt a teljesen üresen érkező Szécsinek, aki az üres kapuba helyezett (1-0). Három perccel később újabb sakk-matt szituáció, ezúttal Bényei szerzett labdát a saját térfélen, majd a bal oldalon Varga Kevint indította, aki nagyon önzetlenül tálalt az ezúttal is üresen érkező Szécsi elé, szélsőnk pedig megduplázta saját és a csapat góljainak számát (2-0). Ismét három perc telt el, a jobb oldalon Kusnyír tálalt Szécsi elé, aki húsz méterről át akarta emelni Banait, ám a vendégek kapusa biztosan fogta a duplázó próbálkozását, ez az időszak Szécsiről szólt. A 62. percben meglepőt húzott az Újpest edzője, Vignjevic mester, hármas cserét hajtott végre, amely nagyon ritkán fordul elő labdarúgó mérkőzésen. A 67. percben Kinyik végzett el gyorsan egy szabadrúgást, a tökéletes ütemben az újpesti védők mögé beinduló Ferenczihez, aki átvette a labdát, majd a nemrég beállt Bacsa rántotta le! Farkas Ádám játékvezető egyből a tizenegyespontra mutatott, majd kiállította a szabálytalankodó újpestit. A büntetőt Bódi Ádám magabiztosan a jobb alsó sarokba helyezte (3-0). A 73. percben középen vezettük az akciót, Varga indította Szécsit, az előle menteni igyekvő védő azonban rosszul adta haza a labdát, amelyre Adeniji startolt a leggyorsabban és éles szögből a kapuba passzolt (4-0)! Egy perccel később kihasználta első cserelehetőségét Vitelki, Kundrák érkezett a gólpasszt jegyző Varga helyett. Ismét Loki-helyzet, Bódi jobb oldali szabadrúgása után Kinyik fejelt, azonban pont középre. A 82. percben Kusnyír Erik hagyta el a pályát, érkezett helyette az első NB I-es mérkőzésén pályára lépő U17-es válogatott játékos, Baráth Péter. Két perccel később Csősz is érkezett Haris helyére, így kihasználta mindhárom cserelehetőségét az új debreceni szakvezető. A hosszabbítás második percében mg Novothny emelgetett a büntetőterületen belül, majd lőtt, ám Kinyik blokkolt, így szöglet következhetett. Több jelentős esemény már nem történt a pályán, így a második félidőben valósággal kiütöttük a mai napon enerváltan futballozó fővárosi lila-fehéreket.

Már az első percekben látszottak jelei az újításnak, több esetben gyorsan visszatámadtak a debreceni játékosok, amelynek köszönhetően több ízben helyzetbe is kerültek. Az első játékrészben azonban nem sikerült gólt elérnünk, a vendégek pedig elvétve próbálkoztak kapuralövéssel. A második félidőben annyit változott a játék képe, hogy a mieink egyre több helyzetet dolgoztak ki és immáron eredményesek is voltak! Két akciónál is valósággal kigurigáztuk a vendégek eléggé szellős védelmét, Szécsi pedig rövid időn belül duplázni tudott. A tizenegyes és a kiállítás pedig végképp eldöntötte a mérkőzés kimenetelét, az addigi is igencsak enerváltan futballozó vendégek lélekben is feladták a mérkőzést. További pozitívum, hogy bemutatkozott első osztályú mérkőzésen a fiatal Baráth Péter, akit Vitelki maga is tehetségesnek tart, remélhetőleg hasonlóan sikeres pályafutást áll előtte, mint amilyen sikeres a második félidő volt! A mérkőzés végén nagyon hálás volt a jó játékért a közönség, akik szintén megérdemlik a dicséretet, amiért ebben a hidegben is kilátogattak és buzdították öviéket!

Szép volt fiúk!

Rádin Márkó

OTP Bank Liga 17. forduló
DVSC-Újpest FC 4–0 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 2120 néző. Vezette: Farkas (Varga Zs., Márkus)
DVSC: Kosicky – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír (Baráth 82′), Haris (Csősz 84′) – Bódi, Szécsi, Varga K. (Kundrák 74′) – Adeniji
Újpest: Banai – Pauljevics, Ristevski, Heris, Burekovic – Szakály (Csongvai, 62′) – Onovo (Bacsa,62′), Zsótér, Obinna – Novothny, Simon K. (Bjarnason, 62′)
Gólszerzők: Szécsi 49′, Szécsi 52′, Bódi 68′, Adeniji 73′
Sárga lap: Szakály 7′, Kusnyír 34′, Szécsi 51′, Csősz 91′
Kiállítva: Bacsa 67′