Egyetemi kosarasaink megismételnék múlt heti bravúrt

A múlt heti, Szolnoki Olajbányász elleni magabiztos siker után ismét bravúrra lenne szüksége Kovács Adrián csapatának. A hajdúságiak a tabella harmadik helyén álló Atomerőmú SE otthonába látogatnak szombaton.

0

5e32ca3ad63e0-300x176 Egyetemi kosarasaink megismételnék múlt heti bravúrtFotó: DEAC

Kiválóan kezdte működését a Debreceni Egyetem gárdájának megújult edzői stábja. A cívisvárosiak az előző fordulóban meggyőző teljesítménnyel győzték le az esélyesebbnek tartott szolnoki csapatot, ezzel feledtetve két mérkőzés óta tartó nyeretlenségi minisorozatukat.

Ezúttal sem lesz könnyű dolga Manigatéknak, hiszen szombaton a Paksi Atomerőmű SE együttese otthonában lépnek majd pályára. Dzunics Braniszlav legénysége kitűnő formában várja az összecsapást, legutóbbi öt meccsükből mindössze egyszer szenvedtek vereséget. Az ellenfelek egyébként sem feltétlen győzni járnak Paksra, idén csak a Körmendnek és a Szolnoknak sikerült elrabolni a két pontot az ASE-csarnokból.

Nagyon nehéz feladat előtt állunk, hiszen a paksi egy borzasztó erős alakulat. Elsősorban rendezetlen védelem ellen szeretnek támadni, és tranzícióból szereznek könnyű kosarakat. Úgy gondolom, ha okosan, megfontoltan támadunk, és sikerül visszarendeződnünk, lehet esélyünk – mondta Lekli József, a DEAC újdonsült segédedzője.

A találkozó szombaton, az eredeti időponthoz képest egy órával később, 19 órától kerül megrendezésre.