A Vasas ellen kezdenék gyűjtögetni a pontokat pólósaink

Szombaton megkezdi az alsóházi küzdelmeket a DVSE vízilabdacsapat az OBI középszakaszában. Miroszlav Bajin együttese 18 órától a Vasas vendége lesz a Komjádi Béla Sportuszodában.

0

smitula_gergő-1-300x200 A Vasas ellen kezdenék gyűjtögetni a pontokat pólósainkFotó: Nagy Anita

A hetedik helyen zárta az alapszakasz A-csoportját a DVSE, így az elmúlt évekkel ellentétben ezúttal az alsóházban kénytelen folytatni a küzdelmeket. A hajdúságiak 2 győzelemmel és 12 vereséggel zárták a szezon első felét, így a legfontosabb célkitűzésük a biztos bennmaradás kiharcolása lehet.

-Sajnos nem teljesen úgy alakultak a dolgaink, ahogy azt szerettük volna, maradt bennünk jó pár pont, de ezen nem szabad siránkoznunk, most már csak előre kell tekintünk, és az alsóházra koncentrálunk. Innentől kezdve már minden meccsünk rangadó, mind idegenben, mind hazai medencében, nagyon bízom benne, hogy elkezdjük gyűjtögetni a pontunkat, és nem lesz gondunk a bennmaradással. –vélekedett a bajnokság első feléről Smitula Gergő.

Az angyalföldiek számára sem a legjobban alakult az alapszakasz, hiszen végül nem tudtak beleszólni a BVSC és a Szentes felsőházért folytatott versenyfutásába. A szebb napokat is megélt piros-kékek 14 ponttal a 6. helyen zárták a B-csoportot, nagy kérdés, hogy a szezon hátralévő részében milyen irányba indulnak. Mivel a kiesés réme egyáltalán nem fenyegeti őket, ezért akár a fiataloknak is nagyobb szerepet szánhatnak, ugyanakkor egy ilyen nagy múltú csapat várhatóan minden győzelemért keményen meg fog küzdeni az alsóházban is.

A Vasas a szezon kezdetén a felsőházat tűzte ki célul, amiről végül lecsúsztak. Biztos vagyok benne, hogy komolyan készülnek a találkozóra, egy nagyon kemény mérkőzésre számítok. Nagyon erős a játékosállományuk, de mi a fiatalos lendületünkkel próbáljuk majd felvenni velük a versenyt, ahogy azt a Szolnok ellen is tettük. Az emberelőnyös szituációk most is kulcsfontosságúak lesznek, de ha pontot akarunk szerezni a Komjádiban akkor a védekezésünkre is nagyon oda kell majd figyelnünk. –zárta szavait a játékos.