Jovanovic: “Csodálatos volt számomra a DVSC-nél töltött időszak”

A DVSC-től tavaly nyáron távozott csupa szív középpályás nyilatkozott a dvsc.hu oldalon, miután a helyszínen tekintette meg a Loki Puskás Akadémia elleni találkozóját.

0

jova-300x150 Jovanovic: "Csodálatos volt számomra a DVSC-nél töltött időszak"Fotó: dvsc.hu

Tavaly májusban távozott a DVSC-től Aleksandar Jovanovic, aki öt év alatt 163 tétmérkőzésen lépett pályára együttesünkben. Többek között a győzni akarásáért nagyon szerette a debreceni publikum a csupaszív játékost, aki büszkén hagyta el a cívisvárost. Az egykori közönségkedvenc labdarúgó az elmúlt napokat Debrecenben töltötte, és ha már itt járt, élőben tekintette meg a Puskás Akadémia elleni bajnokit a Nagyerdei Stadionban.

– Csodálatos volt számomra a DVSC-nél töltött időszak. A mai napig imádom a várost, a klubot, sok jó barátom van itt. Bármikor jövök, azt érzem, itthon vagyok. Van egy lakásom Debrecenben, most azzal volt egy kis munka, és összekötöttem a kellemest a hasznossal, így szívesen maradtam a Puskás Akadémia elleni bajnokira. Megmondom őszintén, nagyon tetszett, amit láttam. Jó volt a csapat hozzáállása, nem volt probléma a játékkal sem, de azt nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk megszerezni a három pontot. Sok pozitívum volt, és bízom benne, az elkövetkezendő meccseken elég pontot szerez a gárda ahhoz, hogy az első osztályban maradjon.  

A futballista pályafutása során épp a Lokival élt át hasonló helyzetet, amikor a bennmaradásért küzdött a csapat 2017-ben. A középpályásnak nagy szerepe volt abban, hogy az élvonalban maradt a klub, hisz a Diósgyőr elleni keleti rangadón a 9. percben épp az ő találatával szereztük meg a vezetést az utolsó fordulóban.

– Nehezebb a helyzet, mint három éve, de nagyon kell koncentrálni és muszáj harcolni a legutolsó pillanatig. Ha hasonló teljesítményt tudna nyújtani a csapat, mint szombaton a Puskás ellen, jönnek majd az eredmények. Kötelezőek lesznek a hazai győzelmek, és az idegenbeli találkozókon is jó lenne pontot, pontokat elcsípni. Jó a Loki, melyet szerencsére nagyon támogatnak a szurkolók, bízom benne, a végén mindenki együtt örül majd.

Mint ismert, Aleksandar Jovanovic az NB II-ben szereplő Szeged együtteséhez igazolt a DVSC-ből. Családjával remekül érzi magát a Tisza menti városban, és a koronavírus-járványt követő szünet alatt is igyekezett hasznosan tölteni az időt.

– Most pihenő van a bajnokságban, de próbálom tervezni a jövőm. Utolsó évemre készülök a futballpályán, természetesen arra törekszem, minél jobban teljesítsek és segítsek a csapatnak. Amíg játszom, semmiképp sem szeretnék bohóckodni, mindenképp komolyan állok hozzá a találkozókhoz. Nagy célok vannak Szegeden, bízom benne, jövőre a feljutásért harcolunk a csapatommal. Folyamatosan fejlődik a klub, én pedig arra törekszem, hogy a rutinommal segítsek a társaknak. A labdarúgás utáni életre is készülök, nem titkolt célom, hogy a fociban szeretnék maradni. Szeptembertől edzőképzésre járok majd, hisz ha szögre akasztom a cipőt, trénerként szeretném tovább folytatni a karrierem.