DEAC U23: Nem sikerült megszorongatni az éllovast

Hiába volt egyenrangú ellenfele a két középső negyedben U23-as csapatunk a tabella első helyén álló Cegléd együttesének, a pocsékul sikerült nyitó és záró felvonás tükrében nem lehetett kérdés a győzelem sorsa az NBI/B zöld csoportjának pénteki játéknapján.

0

safe_image-300x156 DEAC U23: Nem sikerült megszorongatni az éllovastFotó: deac.hu

A Szolnokon rendezett összecsapás egyértelmű esélyesének az éllovas számított, Fekete Viktorék huszonegy lejátszott mérkőzésükből tizennyolcat megnyertek, míg fiataljaink továbbra is botladoznak a felnőttek mezőnyében. Jesper Gustavsson legénységéből ráadásul még mindig hiányoztak a múlt héten karanténba kerülő U18-as játékosok, azonban tehetséges centerünk, Kovács Ákos hosszú kihagyás után újra csatasorba állhatott.

Sajnos a mieink már a találkozó korai szakaszában jelentős hátrányba kerültek, a hatodik percben máris tízzel előrébb tartott a Cegléd (18-8). A játékrész végét is alaposan meghúzták a „hazaiak”, különösen Csák Bence volt elemében, kinek dobásai egymás után találtak utat találtak a debreceni gyűrűbe. Az egy negyed alatt bekapott harmincöt pont rendkívül nehéz helyzetbe hozta a DEAC-ot, de a második tíz perc már sokkal bíztatóbban sikerült Balázsi Somáék számára. Pollák Balázs vezérletével a periódust egy 7-0-lal kezdték a fehér-feketék, ezzel tizenegyre csökkentve hátrányukat (35-24). A Cegléd elsősorban Berkics Máté találataival gyorsan visszaépítette húsz fölé előnyét (47-26), Csikai Andrásék viszont erre is tudtak válaszolni, és a nagyszünetre ismét látótávolságon belülre kerültek (52-39).

A fordulás utáni időszakban is szépen tartották magukat a hajdúsági ifjak, Fábián Szabolcs duplája révén a huszonötödik minutumban sikeresen tíz alá dolgozták a különbséget (60-52). Az egyenlítéshez ennél közelebb már nem került csapatunk, hiszen a CKE fokozatot váltott, és a harmadik negyed végére újfent tizennyolccal ellépett (75-58). A záró etap vendég szemszögből sok szót nem érdemel, miután az utolsó tíz percet óriási fölénnyel, 28-8-ra nyerte meg a Cegléd, ezzel a végeredményt is jelentősen elcsúnyítva a cívisvárosiak nézőpontjából.

Ceglédi KE – DEAC U23 103- 66 (35-17, 17-22, 23-19, 28-8)

DEAC: Pollák 14/3, Sólyom 3, Balázsi 17/9, Csikai 11/9, Fábián 7/3

Cserék: Kovács 12, Asszú 2, Nemes -, Batbataar-

Vezetőedző: Jesper Gustavsso

Jesper Gustavsson: Az első negyedben védekezésben nem tudtuk felvenni a ritmust, hiányzott a kellő agresszivitás, melyet elvártam volna a fiúktól. Ezzel szemben a második játékrészben már remekül kosárlabdáztunk, és visszaküzdöttük magunkat a meccsbe. Amíg csak erőnkből telt, harcoltunk, azonban sem fizikailag, sem játéktudásban nem tartunk még ott, hogy egy Cegléd-szintű csapattal a végső dudaszóig tartani tudjuk a lépést.