Vízilabda: Nem sikerült megtartani az ötgólos előnyt

Hiába támadhatott másfél negyeddel a vége előtt az ötgólos előnyért, végül 13-11-re kikapott a DVSE hazai medencében a Kaposvártól.

0

Süveges-kaposvár-768x473-300x185 Vízilabda: Nem sikerült megtartani az ötgólos előnytFotó: Molnár Péter

Az amerikai válogatott Langiewicz 34 másodperccel a kezdő sípszó után megszerezte a vezetést a vendégeknek, a gyorsan bekapott találat viszont nem fogta meg a debrecenieket: Macsi Patrik szabaddobásból, majd büntetőből volt eredményes. A Kaposvár egyenlített, melyre Smitula Gergő válaszolt. Hajtós, látványos nyolc percet zártak a felek, melynek végén egy góllal a DVSE vezetett (3-2).

A második játékrészben gyorsan egyenlítettek a vendégek, melyre három debreceni gól érkezett. Zsilák László és Süveges Máté egy-egy távoli bombával avatta fel Grieszbacher kapuját, majd Macsi Martin növelte tovább a hazai gólok számát előnyből. Tőzsér Dávid hálószaggató találatával akár hárommal is el lehetett volna menni a szünetre, de az egykor Debrecenben is megfordult Vindisch Ferenc utolsó másodperces góljával felzárkózott kettőre a Kaposvár (7-5).

Fordulás után a DVSE szépen őrizte 2-3 gólos előnyét. A srácok okosan játszottak, hátul kemény, de szabályos volt a védekezés, elől pedig tetszetős akciókat vezettek. A negyed felénél először a találkozón néggyel ment el a vendéglátó, nem is akárhogyan: Nagy Norbert védhetetlen csavargólja után Surányi László lehozta kapusát és becserélte a 17 éves Szilágyi Ábelt. Ekkor még senki nem gondolta volna, hogy ennek döntő jelentősége lesz, főleg úgy, hogy kisvártatva a közte ötért támadhattak a házigazdák. Nem jött össze, és itt valami megszakadt. Porszem került a gépezetbe, de akkora, melyet rég nem láttunk a mindig az utolsó erejükig küzdő debreceni fiataloktól. A Kaposvár játéka ellenben egy csapásra feljavult és a záró negyed előtt a négyből három gólt sikerült ledolgozniuk a somogyiaknak (11-10).

Három perc elteltével hosszú idő után egyenlítettek a vendégek – legutóbb 3-3-nál volt döntetlen az állás – majd a vezetést is átvették. Ekkor már érződött a baj és talán már az iksszel is kiegyeztünk volna, tudva, hogy már az egy pont is szinte a biztos 14., osztályozós helyet jelentette volna. De sajnos nem így történt. A fiatal Szilágyi Ábel megbabonázta a debrecenieket, akik sorra puskázták el a lehetőségeket. A hazaiak másfél negyed alatt egyszer sem tudtak betalálni, így pedig nagyon nehéz meccset nyerni. Pláne úgy, hogy a Kaposvár bőven van olyan jó csapat, hogy ezt megbüntesse. Meg is büntették. 13-11-re nyertek, megszakítva a DVSE hazai győzelmi sorozatát.

E.ON Férfi OB1 27. forduló

DVSE – Kaposvár 11-13 (3-2, 4-3, 4-5, 0-3)

Gólszerzők: Macsi P. 3, Smitula 2, Süveges, Zsilák, Macsi M., Oltean, Tőzsér, Nagy N., ill. Juhász-Szelei 4, Vindisch 3, Mijic 3, Berta, Langiewicz, Jajcinovic

Miroslav Bajin: Két és fél negyeden át nagyon jól játszottunk, a végén viszont mindent elrontottunk. A saját magunk kezében volt a sorsunk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel és elkövettünk ismét olyan gyermeteg hibákat, melyek az egész szezonban sajnos jellemeztek minket. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, hiszen ez a csapat megérdemli a bennmaradást. Ha visszaemlékezünk, a szezon előtt a Magyar Kupában pont nélkül végeztünk az utolsó helyen. Most van 13 pont a nevünk mellett és majdnem hozzá tudtunk tenni még egyet, vagy hármat, ami szinte a biztos osztályozót jelentette volna. Nem igazoltunk senkit, nem volt erősítés és az ellenfelek sem gyengültek. Ezek a srácok a kőkemény edzésmunkával érték el ezt a teljesítményt. Emiatt beszélhetünk még arról, hogy megvan az esélyünk a bennmaradásra. Van még három meccs hátra, meg kell csinálnunk!