Atlétika: Kozák Luca ötödik hellyel zárta a szezont

Kiváló gátfutónk utolsó idei megmérettetésére Zágrábban, bivalyerős nemzetközi mezőnyben került sor.

0

DVAST20200819039-300x169 Atlétika: Kozák Luca ötödik hellyel zárta a szezontFotó: Vasvári Tamás/MTI

A “szezonvége-érzés” semmihez sem hasonlítható: az utolsó hetekben már várja az ember, ám néhány hét elteltével hiányozni kezd a kora reggeli kelés, az olykor éjszakába nyúló edzések, vagy épp a versenyekkel járó repülőutak tömkelege. Kozák Luca számára ráadásul nem akármilyen szezon ért véget kedd este, idén ugyanis olimpiát rendeztek Japán fővárosában, a tokiói pozitív és negatív emlékekből pedig hosszú távon is bőven lehet táplálkozni.

Az utolsó futásra a Continental Tour Gold-sorozat zágrábi állomásán került sor, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiválósága eredetileg nyolcfős mezőnyben állt volna rajthoz, ám az észt Grit Sadeiko visszalépése miatt végül csak hat ellenféllel kellett megküzdenie. Világraszóló időket természetesen nem várhattunk, de a rangos viadal képet adott arról, kiben mennyi erőtartalék maradt még a hosszú és felettébb fárasztó szezon végére. Előzetesen az amerikai Clemons és a nigériai Amusan csatáját várhattuk az aranyéremért, ám előbbi nem ért célba, a friss Afrika-rekorder így könnyed futással, 12.61-es idővel győzött. Az ezüsthöz nem kellett 13 másodpercen belüli futás, a lengyel Siciarz mögött az ír Lavin zárt harmadikként, míg Kozák Luca 13.20-as időeredménnyel az ötödik helyen ért célba.

A zágrábi versennyel lezárult egy különleges szezon, amelynek minden állomása más okból marad szép emlék az atlétika szerelmeseinek. Szép volt, Luca, büszkék vagyunk Rád!

P.G.