DEAC KA U15: Kiütötték cseh ellenfelüket

Nem volt egy súlycsoportban egymással a DEAC és a BCM Orli Prostejov – a mieink hetvenegy ponttal bizonyultak jobbnak cseh riválisuknál a hazai rendezésű nemzetközi EYBL-torna szombati játéknapján.

0

Névtelen-terv-70-300x154 DEAC KA U15: Kiütötték cseh ellenfelüketFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

Az Oláh Gábor utcán aratott sikerek után szombat este a Szent Efrém Tornacsarnok bevételére készült a DEAC Kosárlabda Akadémia kadett együttese az EYBL-ben. Az eddigi eredmények alapján a papírforma egyértelműen a hajdúságiak sikerét vetítette előre, ifistáink pedig ennek megfelelő hozzáállással és intenzitással kezdték a mérkőzést. Már az ötödik percben kétszámjegyű különbség állt a felek között (15-4), mely az első negyed végére huszonötre hízott, így az érdemi kérdések gyakorlatilag ekkorra el is dőltek (34-9). A tempó a folytatásban sem csökkent, Fekete-Gál Csongorék továbbra is futószalagon termelték a kosarakat. A fehér-feketék a második játékrész során újabb tizenhárom egységgel gyarapították addig is tetemes fórjukat, 61-23-as állásnál vonulhattak félidőre a csapatok.

A fordulás után a védekezés magasiskoláját is prezentálták a cívisvárosiak, Váróczy Gergőék mindössze két (!) pontot engedélyeztek ellenfelüknek a teljes harmadik etap során, míg ők egy híján negyvenig jutottak, és átlépték a százas álomhatárt is. A csehek becsületére legyen mondva, hogy az óriási differencia ellenére is becsülettel végigharcolták az összecsapást, és az záró felvonást végül meg is tudták nyerni. A találkozón minden benevezett DEAC-játékos lehetőséget kapott, és mindannyian hozzá is járultak a diadalhoz legalább egy kosárral.  Oleár Ákosék tehát megőrizték veretlenségüket, vasárnap pedig akár a csoportelsőséget is megszerezhetik a Nagyszeben ellenében – ez függ a másik százszázalékos gárda, a Rátgéber Akadémia utolsó körös ütközetének végkimenetelétől is.

DEAC Kosárlabda Akadémia – BCM Orli Prostejov 112-41 (34-9, 27-14, 39-2, 12-16)

DEAC: Makray 2, Sziegl 9, Fekete-Gál 15, Nagy 10, Váróczy 10/3

Csere: Schmiedt 14/6, Handari 13/9, Balogh 9/3, Borsa 5, Szilágyi 1, Oleár 19/6, Szabó-Zsámba 5/3

Edzők: Halmai Norbert, Szendrei József

Halmai Norbert: A mérkőzés első pár percében látszódott, hogy nagy különbség van a két csapat között. Próbáltam részfeladatokat, célokat kitűzni a mérkőzés folyamán, hogy fenntartsam a motivációt és a lelkesedést a gyerekekben. Örülök, hogy minden játékosom betalált, azok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most önbizalmat tudtak szerezni.