Madar Csaba: „minden téren sikerült előre lépnünk”

A DVSC Labdarúgó Akadémia U13-as csapatának vezetőedzője értékelte tanítványai elmúlt félévben nyújtott teljesítményét.

0

LOKI-U12-032-300x176 Madar Csaba: „minden téren sikerült előre lépnünk”Fotó: Ásztai Csaba

Tartalmas félévet tudhat maga mögött Madar Csaba együttese, az ifjú növendékek az elmúlt hónapokban újabb lépéseket tettek meg a labdarúgóvá válás rögös útján – „Ősszel leginkább a technikai képzésre helyeztük a hangsúlyt, a srácoknak a pontos passzokat, jó labdaátvételeket kellett elsajátítaniuk. E mellett a taktikai részt is sokat gyakoroltuk, miképp helyezkedjenek, hogy megjátszhatók legyenek, jó döntéseket tudjanak hozni a pályán. Az elmúlt félévben minden téren sikerült előre lépnünk, a gyerekek nagy része a korosztálynak megfelelő tudás birtokában van. Leginkább a mentális rész mutat jó képet, hiszen mindennek az alapja, hogy bízzanak magukban, bátran vállalkozzanak. Teljes mértékben elégedett vagyok a hozzáállással, a srácok a tréningeket nem munkának tekintik. Mindig azt mondom nekik, csak akkor jöjjenek edzésre, ha örömmel végzik a feladatokat, mert csak akkor tudnak igazán fejlődni” – fogalmazott a vezetőedző.

Az edzések mellett bajnoki mérkőzéseken is pályára lépett a csapat, bár nincs tabella, mivel ebben a korosztályban nem a számszerű eredmény a legfontosabb. – „Edzőként számomra nem az számít, mi lesz egy-egy mérkőzés eredménye, viszont fontos, hogy a gyerekeknek ez legyen fontos. Az nagy motiváció, hogy megnyerjék a mérkőzéseket, ezért úgy kell pályára lépni, hogy a maximumra törekedjenek. Ez hál Istennek java részében sikerült, de vereség esetén akkor is elégedett voltam, ha mindazt, amit edzéseken gyakoroltunk viszontláttam a pályán, illetve technikailag is léptünk előre. A tanultakat próbálták tudatosan alkalmazni a mérkőzéseken, van egy sablon, tudják, hogyan érhetik el céljaikat, a kapu előtt kellenek a váratlan megoldások, ez mutatja meg, kinek milyen kvalitásai vannak” – folytatta értékelését a szakember.

A téli szünetnek vége, hétfőn, ahogy a többi korosztály, az U13-asok is megkezdték a felkészülést, az akadémián folytatódott a képzés. – „Folytatjuk a nyáron megkezdett munkát, annyi különbséggel, hogy már ebben a félévben próbálunk a nagypálya felé orientálódni. Ebben a bajnoki évben még a két tizenhatos között, 8+1-es játékrendszerben zajlanak a mérkőzések, ez jövőre változik. Az új idényben már teljes pályán, nagy kapura és 10+1-ben fognak futballozni a gyerekek, erre is elkezdjük felkészíteni őket” – zárta mondandóját Madar Csaba.

KZT