A fővárosban sem botlottak a DEAC női röplabdázói

Kuszkó Zsolt együttese vasárnap este tükörsima győzelmet aratott a sereghajtó Kistext otthonában.

0

DSC_5531-300x201 A fővárosban sem botlottak a DEAC női röplabdázóiFotó: Papp Attila/DEAC

A Nyíregyházától elszenvedett vereség után magukra találtak a DEAC női röplabdázói, azóta minden fellépésük alkalmával győztesen hagyták el a játékteret. A szabolcsi riválisnak a következő fordulóban lesz lehetőség visszavágni, előbb azonban még hozni kellett a kötelezőt Budapesten, a debreceni hölgykoszorú ugyanis egyértelmű esélyesként várhatta a sereghajtó Kistext elleni összecsapást.

Hamar megmutatkozott, hogy nincs egy súlycsoportban a két együttes, a mieink fokozatosan növelték az előnyüket, korántsem maratoni hosszúságú labdamenetek végén. Tizenhét percre volt szükségünk, hogy az első játszmát lezárjuk, csupán hat pontot engedélyeztünk vendéglátóinknak. A második játszmában aztán valamivel nagyobb erőbedobásra készítette az egyetemistákat a Kistext, ám így sem volt kérdés, hogy melyik gárda nyeri a szettet. A pontszerzésünket ezzel már bebiztosítottuk, de ennyivel nem elégedtünk meg, a harmadik játszmát is könnyedén, 25:7-re húztuk be, így kevesebb mint egy óra alatt 3:0-s győzelmet arattunk a fővárosban.

A DEAC győzelmével megszilárdította második helyét a bajnoki tabellán, szombaton 13 órától az éllovas Nyíregyházi Sportcentrum otthonában folytatódik a küzdelemsorozat.

Női röplabda NB II, 7. forduló

Kistext SE – DEAC 0:3 (–6, –12, –7)

P.G.