Atlétika: Kozák Luca döntőt futhat a fedettpályás Eb-n

Mindössze egyetlen századdal maradt el élete legjobbjától a debreceni gátfutó a kontinensviadal elődöntőjében, ami elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz, így az esti programban magyar versenyzőnek is szurkolhatunk.

0

luca_az_elodontoben-300x199 Atlétika: Kozák Luca döntőt futhat a fedettpályás Eb-nFotó: Getty Images

Utolsó napjához érkezett a fedettpályás atlétikai Eb a lengyelországi Toruńban, ahol 60 méteres gátfutásban szurkolhattunk debreceni versenyzőnek, Kozák Luca ugyanis az első akadályt, a szombati selejtező sikerrel vette. Az elődöntőre három hasonló erősségű futamot állítottak össze a szervezők, Suba László tanítványa a másodikba kapott besorolást. A versenykiírás szerint helyezéssel hatan, idővel ketten juthattak a fináléba, s mivel az első futamból a finn Neziri, valamint a maszkban versenyző Tiffany Porter kiemelkedett, joggal bízhattunk abban, hogy Kozák megcsípheti a továbbjutást érő helyek egyikét.

Ahogyan az országos bajnokságon, ezúttal is bemozdult elsőre Kozák, ám most volt második esély, amivel sikerült is élnie a debreceni kiválóságnak, aki remekül kapta el a rajtot, féltávig tartotta a lépést Nadine Visserrel. Az utolsó gátakon a brit Sember előzni tudott, ám a harmadik hely így is továbbjutást ért, a 7.98-as időnél ugyanis senki nem futott jobbat a helyezéssel nem kvalifikáló versenyzők közül. Kozák Luca egyetlen századmásodperccel maradt el az általa tartott országos csúcstól, s a hatodik legjobb idővel jutott be a 17 óra 15 perckor kezdődő fináléba.

P.G.