Atlétika: Kozák Luca Turkuban sem talált legyőzőre

Ezúttal 12.90-et repesztett 100 gáton a debreceni klasszis, amivel megnyerte a rangos Paavo Nurmi Játékokat Finnországban.

0

kozaklucatatabanya-300x200 Atlétika: Kozák Luca Turkuban sem talált legyőzőreFotó: MASZ

Idén a kétnapos, patinás Paavo Nurmi Játékok záróakkordjaként rendezték Turkuban a női 100 méteres gátfutás döntőjét, amelyben ezúttal is volt kiért szorítanunk, a DSC-SI kiválósága, Kozák Luca ugyanis magabiztosan megnyerte előfutamát, így rajthoz állhatott a fináléban. A délután futott 13.21-es idő elmaradt Suba László és tanítványa előzetes várakozásaitól, de ahogy mondani szokás, nem a főpróbán kell nagyot villantani, az esti döntőre pedig úgy tűnt, minden összeállt, azaz jó esély mutatkozott a kiugró eredményre.

Pedig nem indult könnyen a verseny, Luca elmondása szerint a ‘set’ vezényszó helyett ‘stand’-et értett, így felkelt a rajtpozícióból, de a bírák engedélyezték indulását. A csaknem 0,2-es reakcióidővel rajtoló debreceni klasszis a táv második felében robbantott, lehajrázta a hazai pályán versenyző Annimari Kortét, s 12.90-et futva megnyerte a döntőt. A finn csupán egyetlen századdal maradt le Luca mögött, míg a harmadik helyen Anne Zagré végzett, 13.13-as időeredménnyel.

„Nagyon szeretem ezt a versenyt, Turkuban mindig nagyon jó futni – értékelt mosolyogva a viadal után adott interjújában a 25 esztendős debreceni klasszis. – Az előfutamban jobb időt szerettem volna elérni, és ugyan a döntőben is voltak hibák, de az utolsó három gát nagyon jól ment, igazából ott nyertem meg a versenyt. A 12.90 az egy nagyon jó idő, ezt már stabilan hozom, de azon dolgozunk, hogy még jobb legyen.”

Paavo Nurmi Játékok, Turku

Női 100 méteres gátfutás, döntő

  1. Kozák Luca (12.90)
  2. Annimari Korte (12.91 SB)
  3. Anne Zagré (13.13)

P.G.