Bódi Ádám: „Az egységes, szervezett játék meghozta gyümölcsét”

Technikás középpályásunk szerint döntő volt, hogy nem kellett az eredmény után futniuk.

0

ds_Bodi_2017_12_04 Bódi Ádám: „Az egységes, szervezett játék meghozta gyümölcsét”Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, erős csapat a honvéd, jó játékosokkal rendelkezik. Nem tévesztett meg minket, hogy az idei teljesítményük elmarad a tavalyitól. A kilencven perc be is bizonyította mindezeket, nagyon szoros mérkőzést játszottunk ellenük. Úgy készültünk, hogy stabilan védekezzünk és a megszerzett labdákkal minél gyorsabban menjünk át támadásba, ez a Vasas ellen is jól működött. A gólunkat is jó védőmunka előzte meg, sikerült megszereznem a labdát, Takács nagyon jól nyitott szélre, jó ütemben passzoltam neki, ő pedig szép cselek után betalált. Fontos volt, hogy mi szerezzük meg a vezetést, ne kelljen az eredmény után futnunk.

Több variációval is készültünk, alkalmazkodva a mérkőzés alakulásához, többször is szerkezetet váltottunk, ez más találkozókon is sikeresen alkalmaztuk. A második játékrészre úgy jöttünk ki, hogy megakadályozzuk a Honvédot a gólszerzésben. Azt el kell ismerni, ellenfelünk jó támadásokat vezetett, főleg a széleken, mi stabilan védekeztünk, a beíveléseket Nagy Sanyi magabiztosan húzta le, de bravúrokat is bemutatott. Volt egy igazán nagy helyzetük, amikor mi már verve voltunk, szerencsére Danilo kihagyta az ajtó-ablak lehetőséget. Az egységes, szervezett játék meghozta gyümölcsét és sikerült itthon tartani a három pontot.

Az első félidőben jobban éreztem magam, mivel ott inkább mi domináltunk, többet volt nálunk a labda, többet támadtunk. A második 45 percben inkább a védekezésre koncentráltunk, nekem is főleg abban kellett besegítenem, amit úgy gondolom, jól oldottam meg, bár volt 1-2 eladott labdám. Nagyon örülünk a győzelemnek, személy szerint én még annak is, hogy ehhez gólpasszal tudtam hozzájárulni.

De mától már a DVTK elleni záró mérkőzésre készülünk, szeretnénk győzelemmel elbúcsúzni az őszi bajnoki szezontól. Sokan mondják, a Loki mumusa a Diónak, azt hallom a városban járva a szurkolóktól, nem lesz gond ez a találkozó, de óva intenék mindenkit, hogy hétvégi ellenfelünket lebecsüljék. Jó csapatról beszélünk, jó játékosokkal rendelkeznek. Bandi bá’ sokszor mondta, biztos, hogy a héten is felhívja rá a figyelmünket, senkit sem szabad félvállról venni, a sikerért tennünk kell. Ezen a találkozón is arra a fegyelmezett, szervezett, egységes játékra lesz szükség, ami a Honvéd ellen is meg volt. Biztos vagyok abban, a DVTK is mindent elkövet majd, hogy megszerezze a győzelmet, de mi pontokért utazunk.