Csak egy harmadot adtak a bécsieknek

Vasárnap este Debrecenbe látogatott a bécsi farmcsapat, akik második alkalommal találkoztak a DEAC együttesével. Az első találkozón Bécsben egy gólgazdag mérkőzésen 8-5 arányban múlták felül a mieink az osztrákokat, így várható volt az újabb Debreceni győzelem.

0

               25-300x200 Csak egy harmadot adtak a bécsieknekFotó:deacjegkorong.hu

I.harmad

Csapatunk az összes sorát felvonultatva kezdte a mérkőzést, esélyt adva azoknak is, akik a komolyabb összecsapásokon eddig nem kapnak lehetőséget. A kapuban ezúttal Nagy Péter kezdett, ugyan úgy, mint az első összecsapáson. Csupán szűk öt percet kellett várjon a hazai közönség, mikor Németh Attila Izacky átadásából megszerezte a vezetést. A 8. percben veszélyeztetett igazából először a Capitals, de Nagy magabiztosan fogta a lövést, majd ismét közbe kellett avatkoznia egy kettő az egyes helyzetnél. A 15. percben viszont már tehetetlen volt, egy buli után Kittinger beerőszakolta a pakkot mamusza alatt. Nem kellett sokáig várni a válaszra, Kovács Bronson korcsolyázott előre és egy nagyszerű keresztpassz után kilőtte a felső sarkot. Két perccel a vége előtt egy emberelőnyös gyönyörű passzjátékot követően növelni tudta előnyét a DEAC, Németh ezzel megszerezte második találatát, majd a harmad vége előtt Izacky lövése is utat talált a vendégek kapujába.

II.harmad

A második játékrész elején először kerültek emberhátrányba a debreceniek, de sikerült kivédekezniük. A harmad közepén Nagy Péternek kétszer is sikerült lehúznia a lepkéssel a korongot a bécsiek próbálkozásainál. A második emberhátrányt viszont már nem úsztuk meg, Grosslercher szépített, pár percre rá ismét a vendégek szereztek gólt. Vezetőedzőnk változtatott, Hetényit állította a kapuba. Újabb debreceni gólnak örülhetett a hazai szurkolótábor, egy szenzációs összjátékot követően Hári lőtte ki kapásból a rövid felsőt. A 15. percben hatodik gólját is megszerezte a DEAC, kettős emberelőnyben Turcotte lövése után a korong a kapus lábai közt vágódott a hálóba. A harmad végén kettős emberhátrányba kerültünk, ezt nem is sikerült kivédekezni, így a Capitals megszerezte negyedik találatát.

III.harmad

Ismét kettős emberhátrányba kerültünk a játékrész elején, most viszont sikeresen kivédekezték a fiúk. A 8. percben a bécsiek kihasználva a debreceni védelem hibáját egy gólra felzárkóztak. Ismét gyorsan érkezett rá a válasz, Kovács egy gólvonalon ragadt korongot pöckölt be a kapuba, ezzel újból kettőre módosítva a különbséget, majd Silló növelte az előnyt. Már 5 perccel a vége előtt kapuslehozatallal próbálkozott a Vienna Capitals annak reményében, hogy ledolgozhatják a hátrányt, azonban 1:49-el a vége előtt Molnárnak sikerült betalálnia az üres osztrák kapuba, kialakítva ezzel a 9-5-ös végeredményt.

Jól kezdte a mérkőzést a DEAC, azonban az erősnek nem mondható védekezésnek köszönhetően folyamatosan teret engedtek az osztrák csapatnak, akiknek többször is sikerült visszakapaszkodniuk a mérkőzésbe. A záró harmad második felétől kezébe vette az irányítást csapatunk, hiába hozták le a kapust a vendégek, nem volt esélyük a pontszerzésre.

DEAC – Vienna Capitals II 9-5  (4-1,2-3,3-1)

Gólszerzők: Németh(2), Kovács(2), Izacky, Hári, Turcotte, Silló, Molnár ill. Kittinger, Grosslercher, Nikita, Saari, Bauer